GASTBLOG: ‘Droog’

renee iseli - smits

Al vanaf medio mei is het hier in Zwitserland erg mooi, zonnig en warm weer. En afgezien van een enkel onweers- en regenbuitje, is het droog. Erg droog. Het gevaar van natuurbranden neemt met de dag toe. Dit tot grote bezorgdheid van velen, waaronder de organisatoren van de 1ste augustus feesten. 1 Augustus is hier een nationale feestdag, waarop we het ontstaan van de staat Zwitserland vieren.
Traditioneel wordt er ’s avonds overal vuurwerk afgestoken, maar met deze droogte is dit in veel gebieden uiteraard gevaarlijk en de kans op een vuurwerkverbod begint steeds groter te worden. Dat zou voor de feestvierders natuurlijk wel een grote teleurstelling zijn.

Droog weer = natte hoortoestellen?

Maar, in tegenstelling tot de natuur, zijn mijn hoortoestellen in deze tijd overwegend te nat! De aanhoudende warmte en het dragen van een zonnehoed zorgen voor veel transpiratie en dat vinden mijn hoortoestellen helemaal niet leuk. Het is al een paar keer gebeurd, dat één van mijn hoortoestellen dacht: “doe het zelf maar” en staakte. Een bezoekje aan de audicien maakte weliswaar een einde aan deze staking, maar toch: het gaf wel een klein deukje in elkaars vertrouwen.
 Ik doe mijn hoortoestellen elke avond/nacht in een elektrische droogbox. Niettemin, gebeurt het de laatste weken vaak, dat mijn batterijen voortijdig behoorlijk roesten. Dit heeft ook een nadelig effect voor het hoortoestel en maakt wederom een bezoekje aan de audicien noodzakelijk. Nu kreeg ik de tip van mijn audicien, dat ik tussendoor de batterijen ook even met een wattenstaafje kan afpoetsen. Dat heb ik gedaan en het lijkt inderdaad wel te helpen. Daarom geef ik deze tip hier maar even door.

droog zwitserland

Sport

Tijdens mijn wekelijkse gymnastiek uurtje, draag ik altijd een badstof haarband. Niet vanwege de mode of omdat het zo sportief staat, nee, omdat het vocht opneemt en ik hiermee – meestal – mijn hoortoestellen een beetje kan beschermen. Soms is de haarband zelfs onvoldoende en dan gaan de hoortoestellen uit. Zo ook vanmorgen. Maar … gelukkig is het vanaf vandaag met gymnastiek een paar weken vakantie en wie weet is het na de vakantie weer wat minder warm (schreef ze hoopvol ;-))

Wel blijven bewegen

Toch wil ik ook in deze warme periode niet stil blijven zitten. Dat is niet goed voor je motoriek en je figuur. Nu hebben wij de beschikking over een zogenaamde ‘luchtfiets’. Zo’n ding wat je ook in fitness centra kan vinden. Als je op de fiets zit en gaat trappen, dan begint het wiel te draaien en met de handvaten kan je het fietsen ondersteunen. Ik heb mij voorgenomen om hier weer wat regelmatiger gebruik van te maken – langzaam opbouwen, dat wel. Maar nu ik er aan denk en er over schrijf, krijg ik het al weer warm … Voor morgenmiddag is er een onweerswaarschuwing van kracht en dit weekend koelt het een tikje af en krijgen we wat regen. De week daarop gaan de temperaturen weer stijgen!

Naar wat ik heb begrepen, is het in Nederland momenteel ook volop zomer en vakantietijd. Daarom wil ik vanuit Zwitserland iedereen een mooie tijd en fijne vakantie toewensen.

renee iseli - smits

Reacties op "GASTBLOG: ‘Droog’"

Er is 1 reactie. Reageer ook!
  1. Peter Lokker 27 juli 2018

    Ook mijn achter het oor toestellen verdrinken regelmatig. Zodra ik een hapering merk doe ik ze uit en droog ze in- en uitwendig af waarna ze meestal weer werken want vaak is het de batterij die door het vocht ophoudt te werken. Maar als je er snel bij bent en ze afdroogt dan zijn ze nig bruikbaar.
    Bij extreem transpireren hang ik mijn toestellen buiten het oor (alleen binnenshuis) om ze droog te houden. Als je er dan nog een sport/zweetband omheen doet kun je zelfs sporten met je toestellen in.

Reactie plaatsen