Hoortoestellen

Hoortoestellen vergelijkenWanneer uit uw hoortest (waaronder het audiogram) blijkt dat u hoorschade heeft zal de audicien u een advies geven over een hoortoestel of gehoorapparaat. Er zijn vele hoortoestellen en hoorapparaten op de markt te verkrijgen. De uitkomst van de hoortest bepaalt mede welke soort en vorm gehoorapparaat het meest geschikt is.

Compleet advies van een stAr-audicien

De aangesloten audiciens van Gehoortest.nl zijn allemaal StAr gecertificeerd. Dit betekent dat een audicien altijd u het meest complete advies kan geven over hoortoestellen. U denkt misschien dat u dan duurder uit bent, maar dat is niet waar. Zowel op het gebied van kwaliteit als ook op prijs heeft de audicien het meest complete aanbod.

Via Gehoortest.nl kunt u eenvoudig een hoortest of een persoonlijk advies aanvragen bij een audicien bij u in de buurt. Met meer dan 200 aangesloten hoorwinkels is er altijd een specialist bij u in de buurt. Vul uw postcode of woonplaats in en u kunt direct een afspraak maken.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest bij u in de buurt.

 • Meer dan 200 winkels
 • Kwalitatieve hoortest
 • StAr-gecertificeerd
 • Vrijblijvend advies
 • Altijd bij u in de buurt

Welke gehoorapparaten zijn er?

Vroeger waren er twee soorten gehoorapparaten, analoge en digitale. De analoge hoortoestellen zijn verouderd en worden niet meer gebruikt. Tegenwoordig wordt de digitale variant geadviseerd omdat deze beter te controleren is. Digitale hoortoestellen hebben namelijk de mogelijkheid om de werking aan te passen aan het soort geluid en omgevingsgeluid. Dit zorgt voor een veel betere werking en meer comfort bij de dragers. Wat is het beste hoortoestel is dus niet zo eenvoudig te beantwoorden, dit is afhankelijk van de situatie. Hier is uitgebreid en deskundig advies voor nodig, daarvoor bent u bij de aangesloten audiciens van Gehoortest.nl aan het juiste adres. Zij helpen u graag met het vergelijken van de hoortoestellen en helpen u om het beste hoortoestel voor u te vinden.

Vormen hoortoestellen

Er zijn vele soorten hoortoestellen/gehoorapparaten. De meest voorkomende varianten zijn:

 • Achter-het-oor hoortoestel (AHO), dit is in Nederland de meest voorkomende variant.
 • AHO met open aanpassing, deze variant is kleiner dan de AHO maar heeft geen luidspreker in het oor.
 • In-het-oor hoortoestel (IHO), deze wordt in de hoorgang gedragen.
 • Completely-in-the-canal toestel (CIC), dit gehoorapparaat wordt zover in de gehoorgang gedragen, dat het bijna niet zichtbaar is.

Vergoeding hoortoestellen

Of uw gehoortoestel volledig vergoed wordt door uw zorgverzekering verschilt per zorgverzekeraar en hangt af van uw polisvoorwaarden. Daarnaast verschillen de prijzen van hoortoestellen flink. Echter zijn er wel basisvergoedingen opgesteld die in elke basisverzekering zijn opgenomen. In 2014 komt u in aanmerking voor vergoeding wanneer u tenminste een gehoorverlies heeft van 35 dB op uw beste oor. Echter hierbij gelden wel de onderstaande voorwaarden:

 • Vanuit de basisverzekering wordt 75% vergoed, de wettelijke eigen bijdrage is 25%.
 • Omdat het uit de basisverzekering komt wordt eerst uw eigen risico gebruikt

Rekenvoorbeeld

Stel u koopt een hoortoestel van € 500,-. Van dit bedrag wordt 75% vergoed, dit is € 375,-. Als er nog geen andere zorgkosten zijn gemaakt moet u eerst uw eigen risico betalen, dit is standaard € 360,-. Dit betekent dat u dus € 15,- vergoed krijgt. Koopt u dan echter nog een tweede hoorapparaat, dan krijgt u het volledige bedrag van € 375,- vergoed.

Lees hier meer over vergoedingen van hoortoestellen.