Gehoorbescherming

gehoorbeschermingVeel hoorproblemen bij jonge mensen ontstaan door het langdurig blootgesteld worden aan hard geluid. U kunt hierbij denken aan een beroep in een luide omgeving, maar ook het geluid bij het uitgaan of bij concerten. Vele van deze hoorproblemen zijn echter gemakkelijk te voorkomen door het dragen van de juiste gehoorbescherming. Wij informeren u over wat de mogelijkheden voor de diverse soorten gehoorbescherming zijn.

Wist u dat problemen met uw oren niet alleen komen door blootstelling aan hard geluid? Mensen waarvan de oren gevoelig zijn voor water, of de hoge luchtvochtigheidsgraad in een zwembad, kunnen ook problemen met de oren krijgen. In andere gevallen hoeft het geluid niet voor een gehoorbeschadiging te zorgen, maar eerder voor slapeloze nachten. Als uw partner snurkt of de buren regelmatig geluidsoverlast veroorzaken in de nacht kan de juiste gehoorbescherming ook helpen om u een goede nachtrust te bezorgen. We zullen nader ingaan op beide vormen van gehoorbescherming.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve gehoortest van een audicien.

  • Gratis hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gehoorbeschadiging bij geluid

Een gehoorbeschadiging is als een muziekliefhebber al snel opgelopen. Discotheken, maar ook concertgebouwen en festivals, hebben het volume van het geluid zeer hoog staan. Niet alleen de bezoekers van deze gelegenheden lopen kans op gehoorschade, maar ook de muzikanten en het personeel van deze gelegenheden spelen met een gehoorbeschadiging. De juiste bescherming helpt om een gehoorbeschadiging van geluid te voorkomen.

Muziek is overigens niet de enige boosdoener als het om gehoorbeschadiging gaat. Motor- en cabrioletrijders hebben bijvoorbeeld veel last van windruis tijdens het rijden. Dit volume kan zover oplopen, dat dit schadelijk is voor het gehoor. Speciaal voor deze groep zijn er ook oordoppen ontwikkeld ter bescherming van het gehoor.

Andere gehoorbescherming

Niet alle vormen van geluid kan een gehoorbeschadiging veroorzaken. Soms heeft het zelfs een hele andere oorzaak. Mensen met gevoelige gehoororganen kunnen vaak niet zo goed tegen water in het oor. Mensen die graag aan watersportactiviteiten deelnemen doen er dan ook verstandig aan om speciale zwemdoppen te gebruiken. Dit is eigenlijk ook een vereiste voor kinderen met trommelvliesbuisjes, zodat er geen water in het oor terecht komt. Daarnaast zijn er mensen waarvan het oorsmeer snel aangetast raakt door de hoge luchtvochtigheidsgraad in zwembaden, maar ook op vakantie in subtropische gebieden. Dit kan een gehoorgangontsteking veroorzaken. De juiste oordoppen beschermen de oren tegen deze ongemakken.

Ook zijn er oordoppen speciaal voor slaapproblemen. Misschien bent u een lichte slaper en wordt u snel wakker van allerlei omgevingsgeluiden, of bijvoorbeeld een snurkende partner. Er zijn zelfs al huwelijken door gesneuveld. Met de juiste oordoppen voor de nachtrust kunnen deze problemen worden voorkomen. De oordoppen filteren omgevingsgeluiden. Het geluid van uw wekker wordt niet gefilterd.

Afspraak maken voor oordoppen

Filterz-kleuren-oordoppenWilt u meer informatie over speciale oordoppen? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met een StAr gecertificeerde hoorwinkel bij u in de buurt. Uw audicien kan u meer informatie geven over wat oordoppen voor uw situatie kunnen doen. Oordoppen zijn verkrijgbaar in standaard uitvoeringen, maar uw audicien kan ook op maat gemaakte oordoppen bij u aanmeten.