Retrocochcleaire verliezen

Retrocochleair gehoorverlies is een vorm van perceptief gehoorverlies. Wanneer de oorzaak van perceptief gehoorverlies in het slakkenhuis is gelegen, dan wordt er gesproken van cochleair gehoorverlies. Wanneer de oorzaak gelegen is in de auditieve banen in de hersenen, dan wordt er gesproken van retrocochleair gehoorverlies.

Er zijn verschillende aandoeningen die retrocochleair gehoorverlies kunnen veroorzaken. De brughoektumor is de meest voorkomende oorzaak. Daarnaast zijn er een aantal neurologische ziekten die retrocochleair gehoorverlies kunnen veroorzaken. Deze ziekten geven vaak al andere neurologische verschijnselen waardoor de ziekte al bekend is op het moment van audiometrie.

Wanneer er een assymmetrisch perceptief gehoorverlies wordt gemeten, dan wordt er vaak al aan retrocochleair gehoorverlies gedacht. Door aanvullende audiometrie te laten doen, kan deze verdenking toe laten nemen. Er kan ook een MRI gemaakt worden om te onderzoeken of er sprake is van retrocochleair verlies.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve gehoortest van een audicien.

  • Kwalitatieve hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt