Presbyacusis

PresbyacusisPresbyacusis is het slechter worden van het gehoor door ouderdom, ouderdomsslechthorendheid. Wanneer presbyacusis wordt vastgesteld is er geen andere reden te achterhalen voor het achteruit gaan van het gehoor dan simpelweg de natuurlijke slijtage van het hoorzintuig. Tegen presbyacusis is weinig te doen, vaak treden de eerste symptomen al op rond 30-jarige leeftijd. Dan gaat het vermogen verloren om hoge tonen te horen. Naast normale achteruitgang van het gehoor kan de gehoorschade worden versneld door overmatig lawaai of een oorontsteking.

Presbyacusis klachten

In het beginstadium van presbyacusis klagen mensen vooral over het moeilijk verstaan van spraak van andere mensen. Een-op-een een gesprek aangaan is vaak wel mogelijk maar in een rumoerige situatie wordt het al een stuk moeilijker. Het geluid wordt nog wel gehoord, maar het is voor de persoon in kwestie moeilijk om echt te horen wat er wordt gezegd. Daarnaast komt in veel gevallen ook oorsuizen voor.

Presbyacusis? Audiogram laten maken!

Indien u denkt last te hebben van presbyacusis kunt u het beste een audiogram laten maken via een gratis hoortest. Op een audiogram kan een audicien of oorarts zien hoe het met uw gehoor gesteld is. Wanneer blijkt dat uw gehoor al flink is achteruit gegaan zal de audicien een advies geven voor een hoortoestel. Indien het gehoor maar licht beschadigd is krijgt u een advies over goede gehoorbescherming zodat u zwaardere gehoorschade kunt voorkomen of uitstellen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Kwalitatieve hoortest
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt

Behandeling presbyacusis

Presbyacusis is eenvoudig te compenseren door een hoortoestel te gaan gebruiken. Op basis van uw gehoortest en audiogram kan een audicien bepalen wel gehoorapparaat geschikt is voor de situatie.