Oorveilig keurmerk

oorveilig keurmerkHet oorveilig keurmerk is een initiatief van de Nationale Hoorstichting. Oorveilig is erop gericht om bezoekers van uitgaansgelegenheden (clubs) op een zo veilige mogelijke manier te laten genieten van het uitgaan. Clubs kunnen het oorveilig certificaat verdienen door het risico op gehoorschade zoveel mogelijk te beperken. Hierbij moet u denken aan actieve voorlichting van gehoorschade door muziek, het uitdelen van oordoppen aan het personeel en de bezoekers en het instellen van een acceptabele geluidslimiet. Oorveilig is een nieuwe initiatief. De exacte criteria zijn nog niet opgesteld door de Nationale Hoorstichting, maar in de toekomst kan elke club of discotheek het Oorveilig keurmerk verdienen. Het is al wel duidelijk dat de geluidslimieten niet boven de 103dB (gemeten over 15 minuten) mag komen. Verder moet het personeel een training over gehoorschade door muziek volgen.

Genieten van uitgaan zonder gehoorschade

Als een club het Oorveilig keurmerk in bezit heeft kunnen bezoekers er zeker van zijn dat er alles aan gedaan is om gehoorschade door uitgaansgeluiden zoveel mogelijk te beperken. Clubs kunnen met dit keurmerk hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Jaarlijks zijn er, met name onder jonge mensen, veel slachtoffers te betreuren met blijvende gehoorschade. Het mag duidelijk zijn dat dit een grote impact kan hebben op het verdere leven van deze jonge mensen. Door het Oorveilig keurmerk kunnen jonge mensen blijven genieten van muziek en uitgaan. Meer informatie op Oorveilig.nl

Wilt u ook uw gehoor beschermen als u ergens bent wat geen Oorveilig keurmerk heeft? Ga naar uw audicien en vraag om advies.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Kwalitatieve hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt