IHO-hoortoestel

IHOEen IHO-hoortoestel staat voor een In Het Oor hoortoestel. Dit is een onopvallend gehoorapparaat dat in uw oorschelp zit. Het grote voordeel van een IHO ten opzichte van de AHO, is dat u geen irritatie achter  uw oor krijgt. In combinatie met een bril is een IHO bijvoorbeeld makkelijker dan een AHO-hoortoestel.

Variatie in IHO-hoortoestellen

Er zijn drie varianten van de In Het Oor hoortoestel verkrijgbaar, dit zijn:
– Concha model: Dit model vult de oorschelp.
– Mini IHO: De mini IHO past in uw gehoorgang, maar blijft altijd zichtbaar
CIC IHO: Dit hoortoestel zit in de gehoorgang en is onzichtbaar.

Een reden om voor een IHO-hoortoestel te kiezen, is dat deze onzichtbaar zijn en het hoortoestel bevindt zich op een natuurlijke plaats.

Nadelen IHO-hoortoestel

Naast de voordelen zitten er ook nadelen aan de IHO vast. De IHO is gevoeliger voor beschadigingen door oorsmeer, vocht en stof, de kans op een oorontsteking is groot en dit hoortoestel is duurder. Een ander nadeel is dat de batterij van de IHO niet lang meegaat en de IHO werkt niet bij iedereen even goed.

Laat u adviseren door uw audicien

Het is bij de keuze van een hoortoestel van belang dat u zich goed laat informeren. Wij van Gehoortest.nl hebben de StAr gecertificeerde audiciens op een rij voor u gezet. Door onderstaand formulier in te vullen komt u in contact met de dichtstbijzijnde audicien. Deze audiciens hebben een breed kennisvlak. Hierdoor bent u verzekerd van een goede voorlichting over de mogelijkheden en kunt u de juiste keuze voor u maken. Weet u niet zeker welk hoortoestel geschikt is voor u, dan kunt u er één op de proef mee naar huis krijgen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Kwalitatieve hoortest
  • Vrijblijvend advies
  • Breed assortiment
  • StAr-gecertificeerd