Hoorspecialist

Een hoorspecialist is een all-round expert op het gebied van het gehoor. Vaak wordt een hoorspecialist ook wel ‘audicien’ genoemd. Een hoorspecialist is zeer vakkundig in het aanmeten van hoorapparaten en andere hulpmiddelen met betrekking tot de oren. Vaak hebben ze ook medische kennis over het gehoor in huis waardoor ze een echte hoorspecialist genoemd mogen worden. De betere hoorspecialisten zijn StAr gecertificeerd. Wat wil dit zeggen?

  • Een StAr gecertificeerde hoorspecialist is een gediplomeerd audicien
  • Zij volgen regelmatig scholingstrajecten om hun kennis up-to-date te houden
  • Ze werken volgens de voorschriften van Stichting Audicienregister

Vind een hoorspecialist bij u in de buurt via onze audiciengids! Of vul onderstaand formulier in om in contact te komen met uw hoorspecialist.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een advies dat bij u past van een hoorspecialist bij u in de buurt.

  • StAr gecertificeerd
  • Breed assortiment
  • Vrijblijvend advies
  • Uw wensen staan centraal

Let op het keurmerk!

Informeer altijd bij uw hoorwinkel of zij beschikken over een StAr certificaat. Hierdoor weet u zeker dat u met gediplomeerd personeel te maken heeft die werken volgens de modernste technieken. Hoorwinkels die beschikken over dit certificaat krijgen het “De Audicien” keurmerk. Vaak is dit keurmerk te vinden op de deur van de hoorspecialist.

Samenwerking met KNO-artsen

De expertise van een hoorspecialist gaat echter verder dan het aanmeten van een hoortoestel. Door hun opleiding zijn ze ook in staat om medische diagnoses te stellen. Dit zal echter wel altijd in samenwerking met een KNO-arts gebeuren. Naast het stellen van medische diagnoses is een goede hoorspecialist ook een vraagbaak voor al uw vragen. Ze geven deskundig advies over uw wensen met betrekking tot een hoortoestel, maar ook bijvoorbeeld over vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar. Een goede hoorspecialist heeft persoonlijke service en nazorg zeer hoog in het vaandel staan.