Gehoorbescherming

gehoorbeschermingWanneer u gehoorschade wilt voorkomen is goede gehoorbescherming tegenwoordig onmisbaar. Doofheid is helemaal niet in staat zijn om te horen. Alle gevallen van doofheid zijn in twee varianten op te delen, doofheid voor het derde levensjaar en doofheid vanaf het derde levensjaar. Het kan zijn dat u op latere leeftijd steeds meer last krijgt van doofdheid. Indien dit het geval is, is het van belang dat u spoedig uw gehoor laat testen via een hoortest. Op basis van de hoortest kan worden of u echt doof wordt en kunnen eventuele maatregelen genomen worden. Indien u gehoorschade heeft opgelopen ontvangt u advies over de keus in gehoorapparaten.

Waarom gehoorbescherming?

U loopt op twee manieren risico op gehoorschade, namelijk de geluidssterkte en de tijdsduur dat u aan een geluid blootgesteld wordt. De geluidssterkte wordt in decibel gemeten.

  • Ziekte, bijvoorbeeld door hersenvliesontsteking, oorontsteking en rode hond;
  • Langdurig bloot staan aan schadelijke geluiden. Bijvoorbeeld op de werkvloer of bij discotheken en festivals. Dit wordt ook wel lawaaidoofheid genoemd;
  • Medicijn gebruik, sommige medicijnen hebben als bijwerking gehoorschade of soms doofheid;
  • Ouderdom, dit is de meeste voorkomende oorzaak.

Wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn om uw gehoor te beschermen? Uw audicien kan u deskundig advies geven over de beste oplossing voor u.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Breed assortiment
  • Kwalitatieve hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies

Soorten gehoorbescherming

doofheidEr zijn verschillende soorten gehoorbescherming. U kunt kiezen voor gehoorbescherming die volledig op maat gemaakt is. Deze bescherming draagt natuurlijk het meest comfortabel maar is natuurlijk ook het duurst. U kunt ook kiezen voor standaard oordoppen, deze zijn een stuk goedkoper. Deze standaard oordoppen worden voor verschillende soorten situaties aangeboden. Er zijn oordoppen speciaal voor werk, concerten en motorrijden.

Doofheid voorkomen

Om doofheid te voorkomen, adviseren wij om gehoorbescherming te gebruiken. Indien u al wel vermoed symptomen te hebben van doofheid zoals piepende oren of oorsuizen kunt u een gratis hoortest laten afnemen. Een audicien of audioloog zal deze hoortest uitvoeren en een audiogram opmaken. Aan de hand van dit audiogram weet u precies wat voor hoorschade u heeft opgelopen en wat u er aan kunt doen. Via Gehoortest.nl kunt u direct een gratis hoortest aanvragen!