Buitenoor

BuitenoorHet oor bestaat uit drie delen, namelijk het buitenoor, middenoor en het binnenoor. Het buitenoor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. De belangrijkste functie van dit gedeelte van het oor is het opvangen van geluid en dit naar het middenoor geleiden. De trillingen in de lucht gaan via de gehoorgang naar het trommelvlies, waar het wordt omgezet in mechanische trillingen.

Buitenoor geeft informatie

Het buitenoor geeft informatie over de richting van het geluid. Als geluid van achteren komt, dan wordt dit zachter weergegeven dan geluid van voren. Dit komt doordat de oorschelp onderscheid maakt. Ook vangt het ene oor geluid net iets eerde op dan het andere oor. Dit komt doordat geluid niet direct van voren of van achteren komen.

Uw gehoor professioneel laten testen?

Wilt u uw gehoor door een professional laten testen? Dat kan. Gehoortest.nl heeft de aangesloten audiciens die stuk voor stuk StAr gecertificeerd zijn voor u op een rij gezet. U hoeft alleen maar uw gegevens in onderstaand formulier achter te laten. De dichtstbijzijnde audicien neemt contact met u op.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Drie verschillende testen
  • Drie delen van het oor worden getest
  • Direct de uitslag
  • Objectief & vrijblijvend advies