Binnenoor

BinnenoorHet oor bestaat in totaal uit drie delen, namelijk het binnenoor, het buitenoor en het middenoor. Het binnenoor heeft ook drie onderdelen: het slakkenhuis, de gehoorzenuw en het evenwichtsorgaan. In het binnenoor worden geluiden omgezet in elektronische pulsen die door de gehoorzenuw naar de hersenen worden gestuurd.

Het slakkenhuis is gevuld met een vloeistof en op de wanden van het slakkenhuis bevinden zich ongeveer 15.000 trilhaartjes. Wanneer er geluid binnenkomt via het buiten- en middenoor, dan komt de vloeistof in het slakkenhuis in beweging. Door deze beweging komen ook de trilhaartjes in beweging en deze zorgen voor de elektronische pulsen. Dit geluid wordt opgepikt door de hersenzenuw en deze voert het geluid naar de hersenen waar dit geluid wordt verwerkt.

Gehoorschade opgelopen?

Wilt u weten of u gehoorschade heeft opgelopen? Dan kunt u bij een audicien bij u in de omgeving een preventieve hoortest af laten nemen. Er wordt dan gekeken of uw gehoor nog intact is. Deze hoortest bestaat uit drie onderdelen, ook één voor het binnenoor.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een gratis hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Drie verschillende testen
  • Drie delen van het oor worden getest
  • Direct de uitslag
  • Objectief & vrijblijvend advies