Audiometrie

audiometrieLetterlijk vertaald is audiometrie de bepaling van de gevoeligheid en sterkte van het gehoor. Audiometie is een onderzoek van een audioloog waarbij hij of zij met een audiometer uw gehoorgevoeligheid bepaalt. Met een hoortest wordt daarna de hoordrempel gemeten. Audiometrie bestaat daarnaast uit meerdere soorten onderzoeken om de mate van slechthorendheid te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een diagnostische meting of een audiometrisch toon onderzoek om te bepalen in hoeverre woorden nog goed te verstaan zijn.

Audiometrie onderzoek

Een audiometrisch onderzoek is een onderzoek naar uw gehoor. Een onderdeel van dit onderzoek is ook een hoortest. Uit de hoortest komt een audiogram naar voren waarop exact te zien is in hoeverre uw gehoor nog intact is of dat het beschadigd.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • Kwalitatieve hoortest
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt

Interpretatie audiometrie onderzoek

Wanneer u een audiometrisch onderzoek heeft laten uitvoeren heeft u dus een audiogram. De audicien of audioloog kan op basis van het audiogram aangeven in hoeverre uw gehoor is beschadigd. Indien u gehoorschade heeft opgelopen zullen zij u een advies geven over de mogelijke oplossingen die er voor u zijn. Er zijn tegenwoordig vele soorten hoortoestellen die bij verschillende situaties aansluiten

Audiometrisch onderzoek uitvoeren?

Indien u last heeft van gehoorproblemen adviseren wij u eerst om een hoortest aan te vragen via Gehoortest.nl!