Audiogram

Een audiogram is een grafiek die het resultaat geeft van een (ge)hoortest. Op basis van dit audiogram weet de audicien, die bij u een gehoortest afneemt, of u gehoorschade heeft opgelopen of niet. Op de grafiek is af te lezen welke tonen/toonhoogte u nog net kunt horen. De grafiek geeft de toonhoogte aan in hertz en de sterkte in decibel. Op basis van de gehoordrempel in het audiogram bespreekt de audicien of er sprake is van schade en welke mogelijkheden er eventueel zijn.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een audicien bij u in de buurt.

  • StAr-gecertificeerd
  • Kwalitatieve hoortest
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Hoe komt een audiogram tot stand?

Bij het afnemen van een gehoortest krijgt u een koptelefoon op en krijgt u tonen van verschillende hoogtes te horen. De tonen beginnen goed hoorbaar, maar worden langzaam steeds zachter. Zodra u het geluid niet meer hoort moet u dit doorgeven aan de audicien. De audicien geeft dan aan op welke geluidssterkte u voor het eerst het geluid niet meer hoort. Dit wordt herhaald voor verschillende tonen. De punten in de grafiek worden met elkaar verbonden en het audiogram is ontstaan.

Audiogram via Gehoortest.nl

Indien u een aanvraag doet voor een gratis hoortest via Gehoortest.nl zal uw audiogram altijd opgetekend worden door een audicien. Op basis van het audiogram zal de audicien met u de vervolgstappen bespreken.