VGZ vergoeding

VGZ logoVGZ is de tweede grootste zorgverzekeraar van Nederland met meer dan 4 miljoen verzekerden. VGZ is mede zo groot doordat ook een groot aantal andere zorgverzekeraars als United Consumers, Turien & Co en Aevitae onder het VGZ concern vallen. Bij VGZ kunt u 3 verschillende basisverzekeringen, verschillende aanvullende verzekeringen en alles-in-een zorgverzekeringen afsluiten. Hoe zit het met de vergoeding bij VGZ voor gehoorapparaten? Als u aan de voorwaarden van de Hoortoestellen Vergoeding voldoet kunt u voor maximaal 75% een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. De overige 25% is voor uw eigen rekening, tenzij u een dekkende aanvullende verzekering bij VGZ heeft afgesloten.

Vergoeding hoortoestel VGZ basisverzekering

Bij VGZ kunt u 3 verschillende basisverzekeringen afsluiten. Dit zijn de 2 naturapolissen VGZ Goede Keuze en de VGZ Ruime Keze. Ook kun je een restitutiepolis kiezen; VGZ Eigen Keuze. Bij de 2 naturapolissen moet u voor de maximale vergoeding van 75% naar de audiciens waar VGZ contracten mee heeft afgesloten. Bezoekt u een niet aangesloten audicien? Dan wordt de vergoeding van 75% lager. Dit betekent dat u een groter deel zelf zult moeten bijdragen. Bij de restitutiepolis VGZ Restitutie heeft u zelf de vrije keuze voor een audicien voor de maximale vergoeding van 75%. Vanzelfsprekend is een restitutiepolis duurder dan een naturapolis.

Vergoeding hoortoestel VGZ aanvullende verzekeringen

Bij VGZ kunt u 4 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij “Aanvullend Goed” en “MiX Aanvullende Verzekering” vindt u geen extra dekking voor een gehoorapparaat. De overige 2 kennen wel een extra aanvulling. Dit zijn de volgende aanvullende verzekeringen:

  • VGZ Aanvullend Best: 100% voor maximaal €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • VGZ Aanvullend Beter: 100% voor maximaal €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze extra vergoedingen dient u gebruiken voor de eigen bijdrage bij de aanschaf van een hoortoestel. Afhankelijk van de exacte aanvullende verzekering en het aankoopbedrag van uw gehoorapparaat is het goed mogelijk dat u uw gehoorapparaat in zijn geheel vergoed krijgt bij VGZ. Bovenstaande vergoedingen zijn voor 2017 en komen van de website van VGZ Zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt