Univé vergoeding

Unive logoDe oprichting van Univé gaat terug naar 1794, maar bestaat in haar huidige vorm pas sinds 1991. U kunt er terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder de zorgverzekering. Heeft u een zorgverzekering van Univé en wilt u weten voor welke vergoedingen u in aanmerking kunt komen bij de aanschaf van een gehoorapparaat? Lees dan gauw verder. Vanuit de basisverzekering kunt u een vergoeding voor de aanschaf van een hoortoestel krijgen van maximaal 75% van de aanschafprijs. De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage, maar die kan opgevangen worden met de juiste aanvullende verzekering van Univé. Voordat u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding voor uw hoortoestel dient u wel aan de voorwaarden te voldoen. Deze kunt u vinden bij Vergoeding Hoortoestel.

Vergoeding hoortoestel Univé basisverzekering

Bij Univé kunt u 2 soorten basisverzekeringen afsluiten. Een natura verzekering en een restitutieverzekering. Bij beide soorten verzekeringen kunt u in aanmerking komen voor de vergoeding van 75%. Echter zult u bij een natura verzekering een audicien moeten bezoeken waar Univé contracten mee heeft afgesloten. Gaat u toch naar een andere audicien waar geen contract mee is afgesloten? Dan krijgt u een lagere vergoeding. Bij een restitutieverzekering heeft u de vrije keuze uit audiciens. Als aan de voorwaarden is voldaan krijgt u altijd een vergoeding van 75%.

Vergoeding hoortoestel Univé aanvullende verzekeringen

Bij Univé kunt u verschillende aanvullende verzekeringen en aparte modules afsluiten. Niet alle aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor de eigen bijdrage, maar de volgende verzekeringen bieden dat wel:

  • Aanvullend Beter: 100% tot een maximum van €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Aanvullend Best: 100% tot een maximum van €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Bovenstaande vergoedingen voor een gehoorapparaat via Univé gelden voor 2017. De vergoedingen zijn niet gewijzigd ten opzichte van 2016.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt