Salland vergoeding

Salland logoSalland valt onder het merk van Eno en bestaat al meer dan 150 jaar. Deze regionale zorgverzekeraar streeft naar toegankelijke en betaalbare zorg. U kunt zowel een basisverzekering als verschillende aanvullende verzekeringen bij Salland afsluiten. Wilt u een hoortoestel aanschaffen? Dan krijgt u een vergoeding van maximaal 75% van Salland. De overige 25% valt onder de wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage kan verder dekkend worden gemaakt met een aanvullende verzekering van Salland. Wilt u ook in aanmerking komen voor de vergoeding voor de aanschaf van uw gehoorapparaat? U moet om te beginnen voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld in Hoortoestel Vergoeding.

Vergoeding hoortoestel Salland basisverzekering

Vanuit de basisverzekering van Salland krijgt u een vergoeding van maximaal 75%. De zorgpolis van Salland is een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis, oftewel de zogenaamde combinatiepolis. Bij sommige zorgaanbieders heeft u de vrije keuze, bij andere zorgaanbieders niet. Bij audiciens heeft u niet de vrije keuze. Enkel bij gecontracteerde audiciens krijgt u de maximale vergoeding van 75% als u aan alle voorwaarden voldoet. Bezoekt u toch een niet-gecontracteerde audicien? Dan valt de vergoeding lager uit. De eigen bijdrage wordt daardoor groter. Heeft u ook een aanvullende verzekering van Salland? Dan kan de vergoeding hoger uitvallen.

Vergoeding hoortoestel Salland aanvullende verzekeringen

Bij Salland Zorgverzekeringen kunt u 4 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij de Start aanvullende verzekering vindt u geen vergoeding voor de eigen bijdrage. De overige 3 kennen dat wel:

  • Extra: 100% tot een maximum van €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage);
  • Plus: 100% tot een maximum van €200,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage);
  • Top: 100% tot een maximum van €300,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).

Deze vergoedingen voor een gehoorapparaat via Salland gelden voor 2017. De vergoedingen ten opzichte van 2016 voor de aanvullende verzekeringen zijn gelijk gebleven. De genoemde bedragen komen uit het Vergoedingenoverzicht aanvullende verzekeringen 2017 van de website van Salland zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt