Pro-Life vergoeding

pro-life-logoPro-Life Zorgverzekeringen is een zorgverzekeraar die werkt vanuit een christelijke insteek. Hierbij staan de christelijke normen en waarden hoog in het vaandel, waarmee deze zorgverzekering goed aansluit op de christelijke principes en visie. U kunt zowel terecht voor reguliere zorg als christelijke zorg. Bent u verzekerd bij Pro-Life en bent u toe aan een hoortoestel? Dan kunt u een vergoeding tot maximaal 75% voor de aanschaf van uw gehoorapparaat krijgen vanuit de basisverzekering. De overige 25% is de wettelijke eigen bijdrage, maar kan met een passende aanvullende verzekering verder gedekt worden. Voordat u in aanmerking komt voor een vergoeding voor uw gehoorapparaat vanuit Pro-Life Zorgverzekeringen dient u wel aan de voorwaarden te voldoen zoals gesteld in het artikel Vergoeding Hoortoestel.

Vergoeding hoortoestel Pro-Life basisverzekering

De basisverzekering bij Pro-Life heet de “Principe Polis”. Het is een combinatiepolis, wat wil zeggen dat u in sommige gevallen de vrije keuze heeft van zorgaanbieders. In het geval van audiciens heeft u echter geen vrije keuze. Enkel bij audiciens waar Pro-Life contracten mee heeft afgesloten krijgt u de volledige vergoeding van 75%. Gaat u naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan ligt de vergoeding lager. Vanuit de juiste aanvullende verzekering van Pro-Life kunt u de vergoeding van 75% nog hoger laten uitkomen.

Vergoeding hoortoestel Pro-Life aanvullende verzekeringen

Bij Pro-Life heeft u de keuze uit verschillende soorten aanvullende verzekeringen. De Smallpolis geeft geen extra dekking voor de eigen bijdrage. De overige 3 aanvullende verzekeringen wel. Deze zijn als volgt:

  • Mediumpolis: 100% tot een maximum van €75,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage);
  • Largepolis: 100% tot een maximum van €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage);
  • Extra Largepolis: 100% tot een maximum van €150,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage).

Deze extra dekking geeft u een hogere vergoeding voor de aanschaf van uw hoortoestel. Deze extra bijdrage zal echter niet geheel dekkend zijn. Toch zal uw eigen bijdrage veel lager uitvallen met de juiste aanvullende verzekering van Pro-Life. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2017. De bedragen komen van de website van Pro Life, wat onderdeel is van Zilveren Kruis Zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt