PNOZorg vergoeding

PNOzorg-logoPNOzorg is de zorgverzekeraar voor de creatieve sector. Bent u verzekerd via PNOzorg en is uw gehoor de laatste tijd verslechterd? Dan kan het een goed moment zijn om te kiezen voor een hoortoestel. Vanuit de zorgverzekering van PNOzorg kunt u een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat. Deze bedraagt maximaal 75%. De overige 25% valt onder uw eigen bijdrage, maar is met de juiste aanvullende verzekering van PNOzorg verder af te dekken. U komt echter niet zomaar in aanmerking voor een vergoeding, daarvoor moet u aan een aantal voorwaarden voldoen zoals gesteld in het artikel Vergoeding Hoortoestel.

Vergoeding hoortoestel PNOzorg basisverzekering

Bij PNOzorg kunt u gebruik maken van 1 basisverzekering. Dit is een restitutiepolis, wat wil zeggen dat u een maximale keuzevrijheid heeft in zorgaanbieders. Voor u betekent dit dat u zelf kunt kiezen naar welke audicien u gaat voor het aanmeten van een hoortoestel. Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan zal PNOzorg 75% van de kosten vergoeden. De overige 25% voor de aanschaf van een hoortoestel is voor uw eigen rekening. Heeft u naast de basisverzekering van PNOzorg ook een aanvullende verzekering afgesloten? Dan kan de vergoeding nog hoger bedragen, waardoor uw eigen bijdrage veel kleiner zal worden.

Vergoeding hoortoestel PNOzorg aanvullende verzekeringen

Bij PNOzorg kunt u 5 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. PNO Start, PNO Standaard, PNO Keuze, PNO Extra en PNO Compleet. Slechts 2 van deze aanvullende verzekeringen bieden een extra dekking voor de eigen bijdrage. Dit zijn de volgende aanvullende verzekeringen:

  • PNO Extra: 100% tot een maximum van €300,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage), afstandsbediening voor hoortoestel: 100% tot een maximum van €150,- per 5 jaar;
  • PNO Compleet: 100% tot een maximum van €600,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage), afstandsbediening voor hoortoestel: 100% tot een maximum van €300,- per 5 jaar.

Deze extra vergoedingen kunnen in sommige gevallen volledig dekkend zijn voor de aanschaf van een hoortoestel. Hierdoor zal uw eigen bijdrage vervallen. Bovenstaande vergoedingen voor een hoortoestel via PNOzorg gelden voor 2017 en komen van de website van PNO Zorg.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt