OZF Achmea vergoeding

ozf-achmea-logoOZF Achmea is onderdeel van het Achmea concern. Het is een kleinschalig verzekeringsbedrijf met slechts 35 medewerkers. U kunt er terecht voor een klein aantal verzekeringen, waaronder de basis zorgverzekering en aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kunt u ook bij OZF Achmea een vergoeding van maximaal 75% krijgen voor de aanschaf van een hoortoestel. U moet wel aan de voorwaarden voldoen zoals gesteld in Vergoeding Hoortoestel om hiervoor in aanmerking te komen. De resterende 25% valt onder uw eigen bijdrage. Deze is normaal gesproken voor eigen rekening, tenzij u de juiste aanvullende verzekering bij OZF Achmea heeft afgesloten.

Vergoeding hoortoestel OZF Achmea basisverzekering

Bij OZF Achmea vindt u 1 basisverzekering. Dit is de OZF Zorgpolis. Normaal gesproken is een basisverzekering een naturapolis of een restitutiepolis. De OZF Zorgpolis is echter een combinatiepolis. Dit is een combinatie van de eerder genoemde polissen. U heeft bij de OZF Zorgpolis bij sommige zorgaanbieders een vrije keuze. Voor audiciens geldt dit echter niet. Bij audiciens kunt u voor de maximale vergoeding van 75% enkel terecht bij gecontracteerde audiciens. Gaat u naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan krijgt u een lagere vergoeding. Hierdoor wordt uw eigen bijdrage groter.

Vergoeding hoortoestel OZF Achmea aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering kunt u bij OZF Achmea 2 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit zijn de AV Compact en de AV Royaal. Alleen de AV Royaal kent een vergoeding voor de eigen bijdrage bij de aanschaf van een gehoorapparaat.

  • AV Royaal: 100% vergoeding voor de eigen bijdrage indien gecontracteerde audicien. Bij een niet gecontracteerde audicien per hoortoestel maximaal 100 euro extra dekking.

Heeft u de OZF zorgpolis en de AV Royaal aanvullende verzekering? Dan wordt de aanschaf van een hoortoestel volledig voor u betaald door de zorgverzekeraar, mits u kiest voor een gecontracteerde audicien. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2017 en komen uit het Vergoedingenoverzicht 2017 van de website van OZF Achmea zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt