OHRA vergoeding

Ohra-logoBij OHRA kunt u terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder de zorgverzekering. OHRA is onderdeel van Delta Lloyd. Heeft u een zorgverzekering van OHRA? In dit artikel kijken we naar de mogelijke vergoedingen bij de aanschaf van een hoortoestel. Er bestaat een vergoeding van maximaal 75% voor de aanschaf van een gehoorapparaat. Hierdoor blijft er een eigen bijdrage van 25% over voor uw eigen rekening. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de vergoeding bij OHRA. Deze vindt u in het artikel Hoortoestel Vergoeding.

Vergoeding hoortoestel OHRA basisverzekering

Bij OHRA kunt u niet kiezen uit verschillende basisverzekeringen. OHRA biedt alleen de OHRA zorgverzekering restitutie aan. Een restitutieverzekering wil zeggen dat u een vrije keuze heeft in zorgaanbieders. In het geval van een hoortoestel betekent een restitutieverzekering dat u zelf mag kiezen welke audicien u bezoekt. Als aan alle voorwaarden is voldaan kunt u een vergoeding van 75% krijgen. De overige 25% voor de aanschaf van een hoortoestel is voor uw eigen portemonnee, tenzij u een passende aanvullende verzekering van OHRA heeft. De juiste aanvullende verzekering kan dekking bieden voor de eigen bijdrage.

Vergoeding hoortoestel OHRA aanvullende verzekeringen

Ondanks dat er maar 1 keuze is voor een basisverzekering bij OHRA, kunt u wel terecht voor 4 verschillende aanvullende verzekeringen. OHRA Sterk en OHRA Aanvullend hebben geen extra vergoeding, maar OHRA Extra Aanvullend en OHRA Uitgebried bieden wel een extra dekking voor de eigen bijdrage bij de aanschaf van een hoortoestel.

  • OHRA Extra Aanvullend: 100% tot een maximum van €500,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • OHRA Uitgebreid: 100% tot een maximum van €1000,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze vergoedingen voor een gehoorapparaat bij OHRA zijn voor 2017. Kies je voor de Extra Aanvullend of Uitgebreid aanvullende verzekering bij OHRA, dan zal je een flinke extra dekking op de kosten van uw gehoorapparaat ontvangen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt