Menzis vergoeding

menzis-logoMenzis is één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Ongeveer 2 miljoen Nederlanders hebben Menzis als zorgverzekeraar. Ook zorgverzekeraars als AnderZorg en Azivo vallen onder het Menzisconcern. Bij Menzis kunt u naast restitutie- en naturapolissen voor de basisverzekering ook aanvullende zorgverzekeringen afsluiten. Hoe zit het met de Menzis vergoedingen voor gehoorapparaten? Voordat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit Menzis zult u aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Deze kunt u vinden op de Vergoeding Hoortoestellen pagina.

Vergoeding hoortoestel Menzis basisverzekering

Bij Menzis kunt u 3 verschillende basisverzekeringen afsluiten. De Menzis Basis Voordelig en de Menzis Basisverzekering zijn naturapolissen. Dit betekent dat u voor de maximale vergoeding van 75% gebruikt moet maken van de audiciens waar Menzis contracten mee heeft afgesloten. Gaat u toch naar een andere audicien? Dan zal de vergoeding minder bedragen dan 75%. De Menzis Basis Vrij is een restitutiepolis. Hiermee heeft u wel de vrije keuze voor een audicien. Als aan de voorwaarden is voldaan zal Menzis 75% van de vergoeding op zich nemen. Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen en een vergoeding bij Menzis?

Vergoeding hoortoestel Menzis aanvullende verzekeringen

Bij Menzis kunt u 6 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten bovenop uw basisverzekering. Dit zijn de ExtraVerzorgd 1, Extra Verzorgd 2, Extra Verzorgd 3, Aanvullend, ExtraAanvullend en JongerenVerzorgd. Geen van deze pakketten biedt extra mogelijkheden voor een aanvullende vergoeding voor een hoortoestel. Bij Menzis bestaat alleen de vergoeding van maximaal 75% vanuit de basisverzekering. De aanvullende 25% komt daarmee altijd voor eigen rekening.

Voor 2017 zijn de tarieven door Menzis kort geleden bekend gemaakt. Ook in 2017 kunt u terecht voor een vergoeding van maximaal 75% voor de aanschaf van een gehoorapparaat bij Menzis.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt