FBTO vergoeding

fbto-logoFBTO is onderdeel van Achmea. U kunt bij FBTO verscihllende soorten verzekeringen afsluiten, waaronder een basisverzekering voor de zorg en verschillende aanvullende verzekeringen. Ook bij FBTO kunt u een vergoeding ontvangen voor de aanschaf van uw hoortoestel. Deze vergoeding bedraagt 75% van het aankoopbedrag. Wel moet u aan verschillende voorwaarden voldoen voordat u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding. Deze vindt u in het artikel Vergoeding Hoortoestel. Dankzij de juiste aanvullende verzekering bij FBTO kan deze vergoeding nog verder oplopen, waardoor u nog minder uit eigen portemonnee hoeft bij te dragen bij de aanschaf van uw gehoorapparaat.

Vergoeding hoortoestel FBTO basisverzekering

De FBTO Basisverzekering is een restitutieverzekering. Dit wil zeggen dat u een vrije keuze heeft in zorgverleners. Voor u betekent dit een vrije keuze uit audiciens. Als u aan de voorwaarden voldoet zal u een vergoeding van 75% krijgen op de aanschaf van uw gehoorapparaat. De overige 25% eigen bijdrage is wettelijk vastgelegd, maar er bestaan vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen om dit bedrag te dekken. Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen van FBTO?

Vergoeding hoortoestel FBTO aanvullende verzekeringen

Bij FBTO zijn er 10 verschillende aanvullende verzekeringen. FBTO werkt echter met modules die u zelf aan en uit kunt zetten. Dit verschilt dus van de vaste aanvullende pakketten van andere verzekeraars. Van deze 10 is er echter maar 1 aanvullende verzekering met een extra dekking voor de eigen bijdrage. Dit is de Module Gezichtszorg en Orthodontie.

  • Module Gezichtszorg en Orthodontie: 100% tot maximaal €250,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze bijdrage dient u te gebruiken als vergoeding voor de eigen bijdrage. Dit zal niet in alle gevallen helemaal dekkend zijn, maar de eigen bijdrage zal hierdoor een stuk lager worden. U hoeft bij deze aanvullende verzekering van FBTO dus minder zelf bij te betalen. Bovenstaande vergoedingen gelden voor 2017. De vergoedingen voor audiologische zorg zijn hiermee gelijk gebleven ten opzichte van 2016.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt