Energiek vergoeding

energiek-logoEnergiek is een vrij nieuw initiatief op het gebied van zorgverzekeringen. De Energiek zorgverzekering is speciaal gericht op de vrouw. Energiek is een initiatief van Eno, waar ook verzekeraars als Salland en HollandZorg onderdeel van uitmaken. Alhoewel Energiek zich speciaal richt op de vrouw, kunnen ook mannen een zorgverzekering bij Energiek afsluiten. Energiek levert zowel een basisverzekering als meerdere aanvullende zorgverzekeringen. Voldoet u aan de voorwaarden voor een Vergoeding hoortoestel? Dan kunt u vanuit de basisverzekering een vergoeding van maximaal 75% krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat.

Let op: per 1 januari 2016 is Energiek gestopt en overgegaan in Salland Zorgverzekeringen. Alle nieuwe verzekeringen zullen dus via Salland verlopen!

Vergoeding hoortoestel Energiek basisverzekering

De Energiek Basisverzekering is een zogenaamde combipolis. Voor sommige zorgverleners heeft u een vrije keuze, terwijl u bij andere zorgverleners voor de maximale vergoeding terecht kunt bij gecontracteerde zorgverleners. Het is in feite een combinatie van een naturapolis en een restitutiepolis. Voor audiciens geldt dat u voor de maximale vergoeding van 75% terecht kunt bij StAr-gecertificeerde audiciens. Gehoortest.nl werkt enkel samen met StAr-gecertificeerde audiciens, dus u zit bij ons altijd goed. De overige 25% van het aankoopbedrag is de wettelijke eigen bijdrage. Heeft u een aanvullende verzekering van Energiek? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om de 25% eigen bijdrage verder af te dekken.

Vergoeding hoortoestel Energiek aanvullende verzekeringen

Bij Energiek vindt u 4 verschillende aanvullende zorgverzekeringen. De Start aanvullende verzekering geeft geen extra dekking. De overige 3 wel:

  • Extra: 100% tot maximaal €100,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Plus: 100% tot maximaal €200,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)
  • Top: 100% tot maximaal €300,- per jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze extra vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen van Energiek kunt u gebruiken om de eigen bijdrage verder af te dekken. Dit zal niet in alle gevallen volledig dekkend zijn, maar de eigen bijdrage die u zelf zult moeten betalen zal een stuk lager liggen. Deze vergoedingen gelden voor 2015.

Per 1 januari 2016 is Energiek overgegaan in Salland ZorgDirect. Voor de vergoedingen voor het jaar 2017 verwijzen wij u graag door naar deze zorgverzekeraar.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt