DSW Zorgverzekeraar vergoeding

DSW-logoHeeft u een zorgverzekering van DSW zorgverzekeraar? Dan bent u vast benieuwd hoe het zit met de vergoedingen voor een hoortoestel. In dit artikel bekijken we de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen van DSW zorgverzekeraar. U heeft recht op een vergoeding voor een gehoorapparaat als u voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld in het artikel Vergoeding Hoortoestel. U krijgt een vergoeding van maximaal 75% op de aanschaf van een hoortoestel. De overige 25% valt onder uw eigen bijdrage. De eigen bijdrage kan dekkend gemaakt worden door de juiste aanvullende verzekering van DSW Zorgverzekeraar.

Vergoeding hoortoestel DSW Zorgverzekeraar basisverzekering

De basisverzekering van DSW Zorgverzekeraar is een restitutiepolis. Dat wil zeggen dat u een vrije keuze heeft van uw zorgaanbieder, in dit geval uw audicien. Als u aan de voorwaarden voldoet krijgt u een vergoeding voor het aankoopbedrag van 75% van uw categorie hoortoestel. De overige 25% van het aankoopbedrag is voor uw eigen rekening, tenzij u de juiste aanvullende verzekering hebt afgesloten bij DSW Zorgverzekeraar.

Vergoeding hoortoestel DSW Zorgverzekeraar aanvullende verzekeringen

Bij DSW Zorgverzekeraar zijn er 4 verschillende aanvullende verzekeringen die u af kunt sluiten. Slechts 1 van deze aanvullende zorgverzekeringen biedt een extra dekking voor de eigen bijdrage van 25%. De AV Compact, AV Standaard en AV Student bieden geen extra dekking. De AV Top wel:

  • AV Top: 100% vergoeding tot een maximum van €250,- per 5 jaar (vergoeding eigen bijdrage)

Deze aanvullende verzekering zal in de meeste gevallen niet voldoende zijn om de gehele eigen bijdrage te dekken. Wel blijft er een veel kleiner bedrag over voor eigen rekening. De vergoeding bij DSW Zorgverzekeraar kan met de AV Top aanvullende verzekering dan ook veel hoger oplopen dan 75%. Al is het bedrag van 250 euro over 5 kalenderjaren natuurlijk niet erg hoog. Bovenstaande vergoedingen voor een gehoorapparaat bij DSW Zorgverzekeraar zijn voor 2017 en komen uit het vergoedingen-overzicht op de website van DSW zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt