CZ vergoeding

logo_CZDe Nederlandse zorgverzekeraar CZ behoort tot de top 3 van grootste Nederlandse zorgverzekeraars. CZ heeft 3,3 miljoen verzekerden die onder het concern gerekend worden. OHRA en Delta Lloyd vallen ook onder de CZ-groep. Bij CZ kunt u terecht voor zowel de basisverzekering als voor aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kunt u bij CZ een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een hoortoestel tot maximaal 75%. De overige 25% valt onder uw eigen bijdrage, maar kan met een aanvullende verzekering ook gedekt worden. Wilt u een gehoorapparaat aanschaffen? Bekijk de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding op de pagina Hoortoestel vergoeding.

Vergoeding hoortoestel CZ basisverzekering

Bij CZ kunt u kiezen uit 3 verschillende basisverzekeringen. De Zorgbewustpolis en de Zorg-op-maatpolis zijn naturapolissen. Hierdoor krijgt u een maximale vergoeding voor uw hoortoestel bij audiciens waar CZ een contract mee heeft afgesloten. Gaat u naar een niet-gecontracteerde audicien? Dan ligt de vergoeding lager. Hierdoor zult u zelf meer moeten bijbetalen. De Zorgkeuzepolis tenslotte is een restitutiepolis. Hierbij heeft u zelf de keuze in audiciens. Voldoet alles aan de voorwaarden? Dan krijgt u een vergoeding van 75% op de aanschaf van een hoortoestel.

Vergoeding hoortoestel CZ aanvullende verzekeringen

Bij CZ kunt u kiezen uit meerdere aanvullende verzekeringen. De Start, Basis, Gezinnen en de Jongeren aanvullende verzekeringen kennen geen extra dekking voor de eigen bijdrage van een hoortoestel. De andere 3 aanvullende verzekeringen kennen dat wel.

  • 50 plus: 100% tot een maximum van €300,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • Plus: 100% tot een maximum van €100,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • Top: 100% tot een maximum van €200,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)

Deze aanvullende dekking zal in sommige gevallen niet voldoende zijn om de gehele eigen bijdrage te dekken. De vergoeding vanuit CZ wordt echter wel een stuk groter dan 75% van het aankoopbedrag. Hierdoor bent u met een dekkende aanvullende verzekering van CZ goedkoper uit. Bovenstaande cijfers gelden voor 2017 en komen uit de Pakketvergelijker op de website van CZ zorgverzekeringen.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt