Azivo vergoeding

Azivo-LogoAzivo is onderdeel van het Menzisconcern. U kunt er een basisverzekering afsluiten, maar ook kiezen uit 3 verschillende aanvullende verzekeringen. Bij Azivo kunt u een vergoeding voor de aanschaf van uw hoortoestel krijgen van maximaal 75% vanuit de basisverzekering. Via een aanvullende verzekering kunt u de eigen bijdrage van 25% verder dekken. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor uw gehoorapparaat moet u wel voldoen aan enkele voorwaarden. Deze vindt u op de pagina Hoortoestel Vergoeding.

Per 1 januari 2017 gaat Azivo helemaal over in Menzis en zal de naam Azivo niet meer gebruikt worden. Dit betekent dat ook de zorgverzekeringen via Menzis geregeld zullen worden.

Vergoeding hoortoestel Azivo basisverzekering

De basisverzekering bij Azivo is een naturapolis. Hierbij bent u meestal goedkoper uit dan bij een restitutiepolis, maar u heeft minder keuzevrijheid in zorgaanbieders. In het geval van audiciens kunt u voor de maximale vergoeding van 75% alleen terecht bij audiciens waar Azivo een contract mee heeft afgesloten. Gaat u toch naar een andere audicien, waar geen contract mee is afgesloten, dan zal de maximale vergoeding een stuk lager liggen. Hierdoor wordt uw eigen bijdrage automatisch hoger. Bij Azivo vindt u ook enkele aanvullende verzekeringen:

Vergoeding hoortoestel Azivo aanvullende verzekeringen

Bij Azivo kunt u terecht voor 3 verschillende aanvullende verzekeringen. Bij de AV-Basis vindt u geen extra dekking voor de aanschaf van een hoortoestel. De andere 2 aanvullende verzekeringen, de AV-Top en de AV-TopExtra kennen wel een extra dekking voor uw eigen bijdrage.

  • AV-Top: 100% tot een maximum van €350,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)
  • AV-TopExtra: 100% tot een maximum van €500,- per hoortoestel (vergoeding eigen bijdrage)

De vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u gebruiken om de eigen bijdrage af te dekken. Zo kunt u een vergoeding voor uw gehele hoortoestel krijgen, mits het aankoopbedrag niet hoger uitvalt dan 4 keer het bedrag van uw extra, aanvullende vergoeding. Bovenstaande cijfers voor een vergoeding van uw gehoorapparaat bij Azivo gelden voor 2016. Voor 2017 verwijzen wij u graag door naar de vergoedingen van Menzis, aangezien Azivo hier compleet onderdeel van wordt per 1 januari.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt