Agis vergoeding

Agis logoAgis Zorgverzekeringen is een bedrijf wat onderdeel uitmaakt van het Achmea concern. Bij Agis kunt u 1 basisverzekering afsluiten en kiezen uit 6 aanvullende verzekeringen (exclusief tandartsverzekeringen). Vanuit de basisverzekering kunt u bij Agis een maximale vergoeding voor uw gehoorapparaat krijgen van 75%. Door een passende aanvullende verzekering kan de maximale vergoeding nog hoger oplopen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. Deze kunt u vinden bij de Hoortoestel Vergoeding. Welke opties heeft u bij Agis Zorgverzekeringen?

Vergoeding hoortoestel Agis basisverzekering

Bij Agis kunt u niet kiezen uit meerdere basisverzekeringen. U kunt alleen de Agis Basispolis Basic afsluiten. Dit is een naturapolis. Agis sluit hierbij contracten af met audiciens. Dit betekent dat u voor de maximale vergoeding voor een gehoorapparaat bij Agis naar een aangesloten audicien moet gaan. Gaat u toch naar een andere audicien? Dan zal de vergoeding een stuk lager worden dan 75%. U kunt hierbij denken aan 50% of 70% van het aankoopbedrag. Aangesloten audiciens zijn te vinden in elke regio, maar het zou kunnen dat u voor de maximale vergoeding iets verder moet reizen naar een aangesloten audicien. Bij Agis Zorgverzekeringen kunt u ook enkele aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

Vergoeding hoortoestel Agis aanvullende verzekeringen

Voor de aanvullende verzekeringen Compactpolis en Gezinnenpolis vindt u geen extra bijdrage voor een gehoorapparaat. Deze kunt u wel vinden bij de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Compleetpolis: maximaal €75,- voor de eigen bijdrage per kalenderjaar
  • Comfortpolis: maximaal €100,- voor de eigen bijdrage per kalenderjaar
  • ComfortPluspolis: maximaal €150,- voor de eigen bijdrage per kalenderjaar
  • 50+ Actief Polis: maximaal €150,- voor de eigen bijdrage per kalenderjaar

De bijdragen zijn niet voldoende om de gehele eigen bijdrage over te nemen, maar de maximale vergoeding van 75% zal wel flink gaan stijgen. Hierdoor hoeft u uiteindelijk minder zelf te betalen als u beschikt over één van de aanvullende verzekeringen van Agis. Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat een hoortoestel  altijd 100% wordt vergoed door Agis.

Voor 2017 heeft Agis de vergoedingen voor een gehoorapparaat nog niet bekend gemaakt. Bovenstaande informatie gaat over 2016. De verwachting is echter dat er geen grote verschillen ontstaan in het komende jaar.

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt