Aevitae vergoeding

Logo-AevitaeAevitae valt als zorgverzekeraar onder de VGZ groep. Aevitae is een volmachtbedrijf dat is gespecialiseerd in zowel collectieve als geïndividualiseerde werkgevers- en werknemersvoorzieningen. Ook voor de zorgverzekering kunt u bij Aevitae terecht. Aevitae levert basisverzekeringen als volmachtbedrijf en heeft zijn eigen aanvullende verzekeringen. Vanuit de basisverzekering kunt u een vergoeding voor uw hoortoestel krijgen voor maximaal 75%. Wel moet u aan de voorwaarden voldoen om een hoortoestel vergoeding te krijgen. Welke opties heeft u bij Aevitae qua verzekeringen en welke vergoedingen zijn er aanvullend mogelijk?

Vergoeding hoortoestel Aevitae basisverzekering

Aevitae is een volmachtbedrijf. Daarom kunt u bij Aevitae een basisverzekering afsluiten via VGZ, Avéro en ASR. Bij Avéro en ASR kunt u zowel een restitutie- als naturapolis afsluiten. Bij VGZ kiest u uit 3 verschillende basisverzekeringen, namelijk 2 naturapolissen en 1 restitutiepolis. Naturapolissen zijn beperkter. U heeft minder keuze, maar bent wel maandelijks goedkoper uit met uw zorgverzekeringskosten. Voor een maximale gehoorapparaat vergoeding zult u naar audiciens moeten gaan waar de verzekeraar contracten mee heeft afgesloten. Bezoekt u toch een andere audicien? Dan gaat de maximale 75% vergoeding een stuk omlaag. Hierdoor zult u meer zelf moeten betalen. Bij een restitutiepolis kunt u zelf een audicien uitzoeken. Wanneer aan de voorwaarden is voldaan zal de zorgverzekeraar 75% vergoeden. Welke aanvullende verzekeringen kunt u bij Aevitae afsluiten?

Vergoeding hoortoestel Aevitae aanvullende verzekeringen

Bij Aevitae kunt u, afgezien van de tandverzekering, 4 verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Bij het Basic Pakket en het Plus Pakket vindt u geen extra dekking voor een gehoorapparaat. De andere 2 pakketten kennen wel een vergoeding.

  • Top Pakket: hoortoestel €185,- per stuk, maximaal €500,- per jaar + batterijen 100% tot een maximum van 36 batterijen per jaar
  • VIP Pakket: 100% tot een maximum van €1000,- per jaar als aanvulling op de basisverzekering + batterijen 100% tot een maximum van 72 batterijen per jaar

Bij de laatste 2 pakketten krijgt u een vergoeding die u kunt gebruiken voor de eigen bijdrage. Of het helemaal dekkend is hangt af van de exacte aanvullende verzekering en het aankoopbedrag van uw gehoorapparaat. U kunt bij Aevitae in ieder geval een ruime vergoeding krijgen voor de aanschaf van een gehoorapparaat. Deze bovenstaande bedragen gelden voor 2016. Voor 2017 zijn de vergoedingen voor een gehoorapparaat door Aevitae nog niet bekend gemaakt. Wel is al bekend dat Audiologische Zorg, waaronder onderzoek door een audiologisch centrum, volledig vergoed zal worden (aldus de Mondiale Aevitae Zorgpolis).

Waarom Gehoortest.nl?

Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve hoortest van een stAr audicien in de buurt.

  • Kennis over vergoedingen
  • Vrijblijvend advies
  • StAr-gecertificeerd
  • Altijd bij u in de buurt