Na concert of festival

The StrokesAls u naar een concert of festival gaat, dan weet u bij voorbaat al dat het geluid hard staat. Zeker als u dicht bij de boxen staat. Dit kan ervoor zorgen dat u pijn aan uw oren krijgt of dat u een vervelende piep of ruis hoort. Deze piep of ruis kan van tijdelijke aard zijn, maar is vaak voor altijd. Zeker als u naar een festival of concert gaat. U staat dan een lange tijd in een ruimte waar de decibels tot hoog oplopen.

Gehoorschade testen

Een te lange blootstelling aan een bepaald aantal decibels en bij sommige hoeveelheden dB is soms een seconde al genoeg om blijvende gehoorschade op te lopen. Het is daarom van belang om gehoorbescherming te gebruiken als u naar dit soort gelegenheden gaat. U kunt een preventieve hoortest laten doen bij de audicien bij u in de omgeving. Deze audicien is StAr gecertificeerd en heeft de juiste apparatuur om gehoorschade te meten. Uit deze test blijkt of u al gehoorschade heeft opgelopen. Uw audicien kan u ook advies geven op het gebied van gehoorbescherming.

Speciale oordoppen

Er zijn speciale oordoppen verkrijgbaar voor muziekliefhebbers. Dit houdt in dat deze oordoppen een unieke filter hebben. Deze filter dempt de muziek, zonder de kwaliteit aan te tasten. Zo kunt u alsnog genieten van het festival of concert, maar zonder uw gehoor te beschadigen. Lijkt dit u wat? Vul dan onderstaand formulier in en de dichtstbijzijnde audicien neemt contact op met u.

Goede gehoorbescherming

Met goede gehoorbescherming voorkomt u gehoorschade en kunt u langer genieten van de geluiden om u heen.

  • Lekdicht afsluitbaar
  • Geluiddempend tot veilige grens van 75 dB
  • Jaarlijks testen en controleren
  • Consequent gedragen worden
  • Duurzaam

Gerelateerde onderwerpen: