Doofheid

24380_oldie4f614e1e8d0edDoofheid is het niet meer in staat zijn om geluiden te kunnen horen. Het kan zijn dat u op latere leeftijd steeds meer last krijgt van doofheid. Indien dit het geval is, is het van belang dat u spoedig uw gehoor laat testen via een audiometrische onderzoek (hoortest). Op basis van de hoortest kan bepaald worden of u doof wordt en kunnen eventuele maatregelen genomen worden.

Gehoortest.nl

Via Gehoortest.nl kunt u een vrijblijvende hoortest aanvragen bij een audicien bij u in de buurt. De audiciens op Gehoortest.nl kunnen u van het beste advies voorzien (ook qua prijs). Deze kwalitatieve hoortest is geheel vrijblijvend en gratis.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van doofheid of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Kwalitatieve hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Oorzaken doofheid

De oorzaken van doofheid zijn zeer divers. Ten eerste is er het grote verschil in aangeboren doofheid of doofheid die later is ontstaan. Doofheid die op latere leeftijd ontstaat heeft vaak als oorzaak:

  • Ziekte, bijvoorbeeld door hersenvliesontsteking, oorontsteking en rode hond;
  • Langdurig bloot staan aan schadelijke geluiden. Bijvoorbeeld op de werkvloer of bij discotheken en festivals. Dit wordt ook wel lawaaidoofheid genoemd;
  • Medicijn gebruik, sommige medicijnen hebben als bijwerking gehoorschade of soms doofheid;
  • Ouderdom, dit is de meest voorkomende oorzaak.

Oplossingen bij doofheid

doofheidWanneer u helemaal doof bent, biedt een hoortoestel geen oplossing. Echter wanneer u slechthorend bent kunt u wel gebruik maken van een hoortoestel. Er zijn gehoorapparaten in vele soorten en maten die aansluiten bij de verschillende vormen van slechthorendheid. Welk hoortoestel voor u nodig is hangt af van hoe slechthorend u bent. De audiciens van Gehoortest.nl zijn volledig StAr gecertificeerd en kunnen u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden voor uw situatie. Ze nemen uitgebreid de tijd om u te helpen met uw probleem.

Doofheid voorkomen

Doofheid is niet altijd te voorkomen maar lawaaidoofheid in negen van de tien gevallen wel. Hiervoor kunt u oordoppen op maat laten maken. Gehoorbescherming op maat is altijd beter dan standaard oordoppen en bovendien is dit helemaal aan te passen aan uw situatie. Voor geluid op de werkvloer of geluid in een discotheek zijn bijvoorbeeld andere oordoppen nodig.

Ook voor dit soort vraagstukken kunt u terecht bij de hoorwinkels aangesloten bij Gehoortest.nl. U krijgt een completet advies die aansluit bij uw situatie.