Zwemmen

Als u een gevoelige gehoorgang heeft, dan is het verstandig om geen water in uw oor te krijgen. Tijdens het zwemmen is de kans groot dat er water in de gehoorgang komt. Wanneer dit gebeurt kan de gehoorgang gaan ontsteken of er kunnen andere problemen met het oor ontstaan. Voor mensen, meestal zijn dit kinderen, met buisjes in de oren is het dragen van oordoppen tijdens het zwemmen een vereiste. Het gaat niet alleen om het water zelf, maar ook om de luchtvochtigheid. In een zwembad is er een hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt ervoor dat het oorsmeer in de oren niet optimaal zijn werk kan doen. Het oorsmeer wordt minder zuur en kan daardoor een minder goede bescherming bieden aan de gehoorgang. Dit kan een gehoorgangontsteking tot gevolg hebben, deze ontsteking wordt ook wel een zwemmersoor genoemd. Wanneer u oordoppen draagt tijdens het zwemmen, dan wordt het oor beschermd tegen al deze ongemakken. Hierdoor kunt u veilig deelnemen aan diverse watersportactiviteiten.

Standaard oordoppen voor het zwemmen

zwem-oordopjesVoor watersprotactiviteiten zijn er diverse standaard oordoppen verkrijgbaar. Deze standaard oordoppen beschermen tegen zwemmersoor en zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ook zijn deze geschikt voor als u trommelvliesbuisjes heeft. Ook als uw oren niet nat mogen worden vanwege een beschadiging aan de gehoororganen bieden deze standaard oordoppen een uitkomst. Deze oordoppen zijn relatief goedkoop, maar u heeft bij de standaard oordoppen geen garantie op 100% draagcomfort en bescherming. Dit komt doordat de oordoppen niet speciaal op maat zijn gemaakt voor uw oren. Alle oren zijn uniek, wat het lastig maakt om een goede standaard te maken. Hierdoor kan het voorkomen dat er speling is tussen de oordop het oor, of dat de zwemdoppen net niet goed aansluiten.

Zwemdoppen op maat

Gelukkig kunnen oordoppen voor tijdens het zwemmen ook op maat gemaakt worden. Deze zwemdoppen bieden een optimale gehoorbescherming en hebben 100% draagcomfort. Deze zwemdoppen kunt u bij een audicien bij u in de buurt laten maken. Wilt u zwemdoppen op maat laten maken? Vul bij onderstaand formulier uw gegevens in, zodat de dichtstbijzijnde StAr gecertificeerde audicien contact met u op kan nemen om een afspraak te maken.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve hoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gerelateerde onderwerpen:

  • Oordoppen voor op de motor
  • Oordoppen voor tijdens het luisteren van muziek
  • Oordoppen voor tijdens het slapen
  • Oordoppen voor tijdens het uitgaan