Uitgaan

Gaat u regelmatig op stap? Bezoekt u daarbij een discotheek, festival of concert? Dan heeft u een grote kans om een gehoorbeschadiging op te lopen. De eisen op het gebied van de geluidsnormen bij discotheken liggen op de 110 dB, maar er gaan inmiddels stemmen op in de politiek om deze grens nog verder te verlagen. Bij 110 dB heeft u namelijk ook nog steeds een kans op gehoorbeschadiging en dit al na enkele minuten blootstelling aan dit harde geluid.

Jongeren en gehoorbeschadiging

201008130600-1_jongeren-gaan-massaal-voor-oordopjesVooral jongeren die wekelijks een discotheek bezoeken hebben een grote kans op een gehoorbeschadiging. Speciale oordoppen die uw gehoor beschermen tegen de harde muziek zijn daarbij een uitkomst. Deze oordoppen dempen de muziek, zonder deze te vervormen. Door de jeugd wordt dit vaak als ‘stom’ of ‘niet stoer’ ervaren. Tegenwoordig zijn er oordoppen die zo goed als onzichtbaar zijn. De argumenten van de jeugd gaan hierdoor niet meer op. Iedereen moet natuurlijk plezier blijven beleven tijdens het uitgaan, maar een gehoorbeschadiging oplopen is ongewenst. Iedereen kan meepraten over een piep in de oren of hebben last van ruis als men na het stappen weer naar huis gaat. Vaak heeft men hier de volgende dag nog last van. Zoals u misschien al verwacht had, is dit niet goed voor uw oren. De juiste bescherming is dan ook een absolute aanrader.

Oordoppen in twee varianten

Ook voor het personeel van uitgaansgelegenheden, muzikanten, geluidsmensen of roadies zijn deze oordoppen van harte aan te raden. De oordoppen voor uitgaan zijn verkrijgbaar in een standaard variant in verschillende formaten. Aangezien ieder oor anders is, zal de pasvorm van de standaard variant niet altijd even goed aansluiten aan het oor. Wat een andere optie voor u is, is oordoppen op maat laten maken bij uw audicien in de buurt. U kunt via onderstaand formulier in contact komen met de audicien bij u in de buurt. Uw audicien neemt contact op met u om een afspraak te maken voor de op maat gemaakte oordoppen voor tijdens het uitgaan. Dit is een geheel vrijblijvende afspraak.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gerelateerde onderwerpen:

  • Oordoppen voor op de motor
  • Oordoppen voor tijdens het zwemmen
  • Oordoppen voor tijdens het slapen
  • Oordoppen voor tijdens het luisteren van muziek