Op het werk

Werk-hoorschadeGehoorschade voorkomen is beter dan genezen. Heeft u tijdens uw werk te maken met veel lawaai dan kan het lonen om gehoorbescherming te dragen. Vooral bij beroepen in de bouw, in de havens of in fabrieken kan het aantal decibel flink oplopen wat op termijn flink gevolgen kan hebben op uw gehoor. De aangesloten audiciens van Gehoortest.nl kunnen u ook helpen met preventieve hulpmiddelen om slechthorendheid te voorkomen.

Regels Arbowet en gehoorbescherming

De werkgever waarvoor u werkt heeft de verantwoordelijkheid dat hij veiligheidsmaatregelen neemt om de welzijn van haar personeelsleden te waarborgen. Te veel lawaai wordt door de Arbowet ook als onveilige omstandigheid gezien. De Arbowet onderscheid de volgende geluidsniveaus

80dB: Een werkgever is verplicht om gehoorbescherming te bieden wanneer het volume op de werkplek meer dan 80dB bedraagt.

83dB: Wanneer het volume op de werkplaats 83dB bedraagt mag u als werknemer maximaal vier uur zonder gehoorbescherming werken. Na deze periode neemt de kans op beschadigingen enorm toe.

85dB of hoger: Een werknemer moet tijdens het verrichten van zijn werk altijd gehoorbescherming dragen. Of dit oordoppen zijn of gehoorkappen is afhankelijk van de situatie.

Gehoorbescherming op maat

Wanneer u langdurig standaard oordoppen in heeft kan dit als zeer oncomfortabel worden ervaren. Ook bieden universele oordoppen niet altijd de bescherming waarna u opzoek bent. Om er zeker van te zijn dat de gehoorbescherming daadwerkelijk helpt kunnen oordoppen op maat uitkomst bieden. Vul het onderstaande formulier in om een geheel vrijblijvende afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde audicien.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gerelateerde onderwerpen