Op de motor

oordoppen op de motorMotorrijders die regelmatig kilometers maken op de motor weten wat er bedoeld wordt met windruis. Na afloop van de motorrit hebben motorrijders vaak nog last van een ruis in de oren. Dit gaat soms gepaard met een hoog piepgeluid. Veel motorrijders weten echter nog niet dat dit geluid op termijn flinke gehoorbeschadiging kan geven. Bij een rit over de snelweg kan het geluid van de wind onder de helm al 100 decibel produceren. Al na enkele minuten kan dit schadelijk zijn voor het gehoor. Voor een motorrijders is het van groot belang dat zij hun oren goed beschermen. Gelukkig zijn er diverse fabrikanten die uitstekende oordoppen voor motorrijders op de markt hebben gebracht.

Veiligheid voorop

Als je motor rijdt dan kan je niet willekeurige oordoppen gebruiken. Het is namelijk van belang dat de windruis wordt weggefilterd, terwijl het verkeer om u heen wel hoorbaar blijft. Veiligheid staat voorop. Niet alleen motorrijders hebben last van deze windruis, maar ook mensen die een cabriolet rijden. Ook voor de cabrioletrijders is het een aanrader om gehoorbescherming te dragen om de windruis weg te filteren.

Standaard oordoppen of op maat gemaakt?

U kunt bij uw audicien terecht voor oordoppen tijdens het motorrijden of voor tijdens een ritje in de cabriolet. Uw audicien verkoopt standaard oordoppen, maar kan deze ook voor u op maat maken. Als u onderstaand formulier invult dan neemt de dichtstbijzijnde StAr gecertificeerde audicien contact met u op om een afspraak te maken. Ook voor andere vragen omtrent het gehoor kunt u terecht bij uw audicien.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gerelateerde onderwerpen: