Muziek luisteren

oordoppen_universeelAls u een beroep heeft in de muziek, of hobbymatig veel met muziek te maken heeft, dan bestaat er een kans dat u na verloop van tijd een beschadiging aan uw gehoor oploopt. Veel muzikanten zijn zich inmiddels bewust van het feit dat langdurige blootstelling aan harde geluiden nadelig kan uitpakken voor het gehoor. Een gehoorbeschadiging is voor iedereen vervelend, maar voor een muziekliefhebbers is dit net een gradatie erger. Als u als muzikant uw eigen muziek niet meer kan horen, dan is de lol er snel van af, met alle nadelige gevolgen van dien. Een gemiddelde discotheek, concert of festival produceert al gauw 110 dB. Dit terwijl een gehoorbeschadiging al binnen enkele minuten opgelopen kan worden bij een geluidssterkte van 104 dB. Bescherming van uw oren is daarom van belang als u van muziek houdt.

Oordoppen op maat voor muzikanten/muziekliefhebbers

Het goede nieuws is dat er speciale oordoppen voor muzikanten en muziekliefhebbers zijn ontwikkeld. Deze oordoppen bieden een optimale bescherming voor de oren, doordat de filters in de oordoppen het geluid dempen. Deze oordoppen zijn zo ontwikkeld dat het geluid niet wordt misvormd. Zo kunt u nog steeds volop genieten van de muziek. Ook kan deze gehoorbescherming aangesloten worden op een muziekspeler of bijvoorbeeld een draaitafel.

Doordat deze speciale oordoppen ook op muziekspelers aangesloten kunnen worden, zijn deze ook uitermate geschikt voor als u regelmatig naar muziek luistert met een koptelefoon. Deze oordoppen zijn verkrijgbaar in een standaard uitvoering, maar kunnen ook speciaal voor u op maat worden gemaakt. Bij de op maat gemaakte oordoppen zijn er meerdere filters mogelijk. Daarnaast hebben deze oordoppen een perfecte pasvorm, bieden de optimale bescherming voor uw oren en dempen de muziek zonder deze te vervormen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de speciaal op maat gemaakte oordoppen voor muzikanten en muziekliefhebbers? Vul dan onderstaand formulier in, zodat een StAr gecertificeerde audicien bij u in de buurt contact met u op kan nemen.

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt

Gerelateerde onderwerpen:

  • Oordoppen voor op de motor
  • Oordoppen voor tijdens het zwemmen
  • Oordoppen voor tijdens het slapen
  • Oordoppen voor tijdens het uitgaan