Oordoppen

Filterz-kleuren-oordoppenWanneer u vaak wordt omgeven door luide geluiden, dan heeft dit gevolgen voor uw gehoor. U kunt zo makkelijk gehoorschade oplopen. Om gehoorbeschadiging te voorkomen kunt u overwegen om oordoppen aan te gaan schaffen. Oordoppen zijn er in verschillende vormen, soorten, maten en kleuren. Ook werken niet alle oordoppen bij dezelfde situaties. StAr gecertificeerde audiciens bij u in de buurt kunnen u helpen bij het vinden van de juiste oordoppen voor u. Globaal gezien, zijn er twee verschillende oordoppen, de standaard oordoppen en oordoppen op maat.

Standaard oordoppen

Standaard oordoppen zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Daarnaast is er nog de keus om wat voor soort geluiden het gaat. Gaat het om harde geluiden op het werk, geluidsoverlast, oordoppen tijdens het zwemmen, voor op de motor of oordoppen die uw gehoor beschermen tijdens het uitgaan? Elke situatie is weer anders, waardoor het van belang is dat u met uw audicien gaat kijken welke oordoppen voor u geschikt zijn. Een misvatting van oordoppen is dat deze duidelijk opvallen tijdens bijvoorbeeld het uitgaan. Er zijn verschillende types oordoppen tegen uitgaanslawaai die nauwelijks opvallen. De standaard oordoppen beschermen uw gehoor redelijk tot goed. Wilt u optimaal beschermd zijn tegen harde geluiden? Dan kunt u oordoppen op maat laten maken bij uw audicien bij u in de buurt.

Oordoppen op maat

Ieder oor is uniek, waardoor standaard oordoppen niet de optimale bescherming bieden voor uw oren. Daarnaast is het draagcomfort van standaard oordoppen minder dan dat van oordoppen op maat gemaakt. Uw audicien kan oordoppen voor u op maat maken. Een ander woord voor op maat gemaakte oordoppen is ‘otoplastieken’. Uw StAr gecertificeerde hoorwinkel kan perfect maatwerk leveren voor het juiste draagcomfort en optimale bescherming voor uw gehoor.

Oordoppen nodig?

Staan uw oren vaak bloot aan harde geluiden? U kunt altijd uw gehoor laten testen. Via onze website kunt u in contact komen met de dichtstbijzijnde audicien in uw omgeving. U weet direct of u al gehoorschade heeft opgelopen en wat u er aan kunt doen om verdere hoorschade te voorkomen. Uw audicien kan u helpen met het uitzoeken van de juiste oordoppen voor bescherming van het gehoor. Mocht het zo zijn dat uw oren er slechter aan toe zijn dan dat u dacht, dan kunt u altijd samen met uw specialistische hoorwinkel naar de mogelijkheden van een hoortoestel gaan kijken. Per leefsituatie is het verschillend welke oordoppen voor u nodig zijn. Wij belichten een aantal verschillende oordoppen. Deze zijn:

  • Oordoppen voor muziek
  • Oordoppen voor op de motor
  • Oordoppen voor tijdens het zwemmen
  • Oordoppen voor tijdens het slapen
  • Oordoppen voor tijdens het uitgaan
  • Oordoppen voor op het werk

Direct in contact komen met een audicien bij u in de buurt? Vul onderstaand formulier in en er wordt een afspraak gemaakt voor een geheel vrijblijvend en gratis advies! 

Waarom Gehoortest.nl?

Heeft u last van gehoorschade of wilt u dit voorkomen? Via Gehoortest.nl bent u altijd verzekerd van een kwalitatieve gehoortest.

  • Uitgebreide hoortest
  • StAr-gecertificeerd
  • Vrijblijvend advies
  • Altijd bij u in de buurt