Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

GASTBLOG: ‘Hoortoestellen verzorging’

renee iseli - smits

Onlangs las ik in een blad voor mensen met een auditieve beperking een artikel over iemand die regelmatig in een verzorgingshuis bewoners en personeel ondersteunde met de hoortoestellen verzorging.
 Het ging hier niet om technische reparaties, want daarvoor is een audicien nodig, maar om bijvoorbeeld het schoonmaken van de oorstukjes, het vervangen van de slangetjes en het adviseren van personeel en bewoners bij het omgaan met hoortoestellen. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Hoortoestellen verzorging’

Earfy ondertiteling tijdens gesprekken

Communicatie tussen slechthorenden en horende mensen kan lastig zijn. Gelukkig biedt de Earfy app een oplossing. Met de Earfy app kun je namelijk spraak omzetten in geschreven taal op het beeldscherm van je smartphone of tablet. Zo kun je direct aan een gesprek deelnemen, ook al ben je doof of slechthorend. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Earfy ondertiteling tijdens gesprekken

GASTBLOG: ‘Droog’

renee iseli - smits

Al vanaf medio mei is het hier in Zwitserland erg mooi, zonnig en warm weer. En afgezien van een enkel onweers- en regenbuitje, is het droog. Erg droog. Het gevaar van natuurbranden neemt met de dag toe. Dit tot grote bezorgdheid van velen, waaronder de organisatoren van de 1ste augustus feesten. 1 Augustus is hier een nationale feestdag, waarop we het ontstaan van de staat Zwitserland vieren. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Droog’

GASTBLOG: ‘Seminar’

renee iseli - smits

Afgelopen donderdag was er in Luzern een Seminar over “Werk en Gehoor”, met als thema; De integratie van auditief beperkten naar en in de arbeidsmarkt. Aanwezigen waren vooral mensen uit de Zwitserse reïntegratie-wereld en overheidsinstanties, zoals het Zwitserse UWV en niet bedoeld voor de doelgroep van auditief beperkten zelf. Omdat ik zitting heb in de werkgroep die 2-jaarlijks zo‘n seminar organiseert, was ik wel aanwezig. 
 (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Seminar’

GASTBLOG: ‘Toeters en bellen’

renee iseli - smits

Zoals iedereen inmiddels wel heeft begrepen ben ik slechthorend. Begonnen met een lichte slechthorendheid en 1 in-het-oor hoortoestel, is mijn gehoor langzaam maar zeker achteruit gegaan en is mijn status na bijna 30 jaar zwaar slechthorend met twee achter-het-oor hoortoestellen. Daarnaast heb ik ook Tinnitus die toenam naarmate mijn gehoor afnam. Waar ik eigenlijk vrijwel nooit over schrijf, is mijn overgevoeligheid voor geluid, Hyperacusis genaamd. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Toeters en bellen’