Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

Meest Toegankelijke Gemeente 2018

redactie

Welke gemeente wordt de meest toegankelijke van 2018? Is jouw gemeente bezig met het belang van doven en slechthorenden? Voor de campagne Meest Toegankelijke Gemeente 2018 kan een korte vragenlijst ingevuld worden om te achterhalen hoe goed uw gemeente scoort. Gehoortest.nl hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze vragenlijst willen invullen. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Meest Toegankelijke Gemeente 2018

GASTBLOG ‘Ondertiteling’

renee iseli - smits

De afgelopen week was ik weer bij mijn moeder op bezoek in Nederland. Als ik in Nederland naar de TV kijk, dan valt mij op dat het met de kwaliteit van de ondertiteling slecht gesteld is. Dat wil zeggen, als er al ondertiteling is. De informatieve programma‘s, zoals het nieuws en actualiteiten, hebben vaak nog wel ondertiteling. Die doven ondertiteling is met enige regelmaat niet synchroon met de sprekers (te snel of te langzaam) en bevat ook regelmatig fouten. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG ‘Ondertiteling’

GASTBLOG: ‘Oorsuizen’

renee iseli - smits

Sinds een tijdje krijgt Oorsuizen (tinnitus) terecht veel aandacht in de media. Zo werd onlangs bekend dat UMCG Groningen een groot onderzoek naar oorsuizen gaat doen. De oorzaak is nog steeds niet bekend, laat staan een mogelijkheid tot genezing. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Oorsuizen’

Werelddovendag op 23 september 2017

redactie

Vorig jaar kon er helaas geen Werelddovendag worden georganiseerd, maar in 2017 is WDD terug. In Groningen, Amsterdam en Rotterdam worden er verschillende activiteiten georganiseerd door Dovenschap en aangesloten organisaties. Centraal thema dit jaar is erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Werelddovendag op 23 september 2017

GASTBLOG: ‘Audiogram’

renee iseli - smits

Als u met hoortoestellen en/of hulpmiddelen te maken heeft of zelf een gehoorverlies heeft, dan bent u vast wel eens het begrip audiogram tegen gekomen. Kort gezegd, is een audiogram de grafische voorstelling van het hoorvermogen van een mens. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Audiogram’