Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

Werelddovendag op 23 september 2017

redactie

Vorig jaar kon er helaas geen Werelddovendag worden georganiseerd, maar in 2017 is WDD terug. In Groningen, Amsterdam en Rotterdam worden er verschillende activiteiten georganiseerd door Dovenschap en aangesloten organisaties. Centraal thema dit jaar is erkenning van de Nederlandse Gebarentaal. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Werelddovendag op 23 september 2017

GASTBLOG: ‘Audiogram’

renee iseli - smits

Als u met hoortoestellen en/of hulpmiddelen te maken heeft of zelf een gehoorverlies heeft, dan bent u vast wel eens het begrip audiogram tegen gekomen. Kort gezegd, is een audiogram de grafische voorstelling van het hoorvermogen van een mens. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Audiogram’

Gastblog: ‘Zelfstandig’

renee iseli - smits

De laatste tijd ben ik regelmatig het woord zelfstandig tegengekomen. Als ik de betekenis van dit woord Google, dan springen de volgende omschrijvingen het meest in het oog: “op zich zelf staand” en “zonder hulp van anderen”. Nu lijkt deze omschrijving helder en logisch, is het echter niet altijd in de praktijk. Want wanneer is iemand nu echt zelfstandig of afhankelijk van iemand anders? (meer…)

Lees meer Lees het artikel Gastblog: ‘Zelfstandig’

Steeds meer festivalgangers gebruiken oordoppen

redactie

Gehoortest.nl is blij! Nederlanders vinden gehoorbescherming namelijk steeds belangrijk. Steeds meer festivalgangers gebruiken oordoppen om hun oren te beschermen tegen harde muziek. Er werden namelijk nog nooit zo veel gehoorbeschermers verkocht als tijdens dit festivalseizoen.  (meer…)

GASTBLOG: ‘Zomer’

renee iseli - smits

Momenteel is het hier in Zwitserland al een tijdje bijzonder warm, zo rond de 30 graden. Dat betekent mooi weer en natuurlijk zijn we daar erg blij mee. Het blijft ook s‘avonds nog lang lekker  buiten, met een aangename temperatuur. Afgelopen weekend waren we bij familie en hebben we nog tot een uur of 10 s‘avonds buiten gezeten. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Zomer’