Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

GASTBLOG: ‘Online’

renee iseli - smits

De afgelopen 2 weken was ik weer bij mijn moeder in Nederland op bezoek. We hadden een fijne tijd die voorbij vloog. Bijna elke dag was er wel wat. Zo zijn we bijvoorbeeld een avond met de buren van mijn moeder uit eten gegaan, om hen te bedanken dat ze zo enorm lief en behulpzaam zijn voor mijn moeder. Laat nou uitgerekend die avond in het restaurant van onze keuze de verwarming het afweten … Desondanks was het eten erg lekker, de sfeer gezellig en met wat dekens toch nog warm genoeg en voor herhaling vatbaar. Toch vragen zulke avonden waarin ik “online” ben veel energie. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Online’

Cochleair implantaat (CI) vergoedingen en verzekering

Heeft u een Cochleair implantaat (CI) of komt u in aanmerking voor het plaatsen van een CI? Dan is het verstandig om goed na te denken over de zorgverzekering. Wat wordt precies vergoed door de verzekeraar? En welke kosten zullen voor uw eigen rekening zijn? In dit artikel op Gehoortest.nl vertellen we u meer over Cochleair implantaat vergoedingen. (meer…)

GASTBLOG: ‘Valentijn’

renee iseli - smits

Dat het lang niet altijd even makkelijk is om de partner van iemand met een gehoorbeperking te zijn, wordt in de meeste gevallen onderschat. Hoe je het ook wendt of keert, een partner met gehoorbeperking heeft invloed op een relatie. 
Een partner moet elke dag rekening houden met deze gehoorbeperking, is daarbij ook mens en vergeet dit natuurlijk regelmatig. Het is bijna Valentijn en een mooie gelegenheid om hier bij stil te staan. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Valentijn’

GASTBLOG: ‘Nieuwjaar’

renee iseli - smits

Een nieuw jaar is weer begonnen! Vanuit mijn comfortabele bureaustoel achter mijn bureautje in Zwitserland wens ik u allen een mooi, gezond en gelukkig 2018.
Heeft u nog goede voornemens gemaakt voor nieuwjaar? Ik niet, want die goede voornemens voor het nieuwe jaar lopen meestal toch uit op niets en hebben voor mij daarom weinig zin. 
 (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Nieuwjaar’

GASTBLOG: ‘Let it snow’

renee iseli - smits

Het heeft lekker gesneeuwd, zowel in Nederland als hier in Zwitserland. In Zwitserland is de sneeuw in de lager gelegen gebieden, zoals in de buurt van Zürich, inmiddels weg, maar de bergen en wintersport gebieden zijn erg blij met de sneeuw die tot nu toe is gevallen. Let it snow wordt vaak geroepen in de decembermaand, maar hoe ga ik als gehoorbeperkte hier mee om?  (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Let it snow’