Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

GASTBLOG: ‘Seminar’

renee iseli - smits

Afgelopen donderdag was er in Luzern een Seminar over “Werk en Gehoor”, met als thema; De integratie van auditief beperkten naar en in de arbeidsmarkt. Aanwezigen waren vooral mensen uit de Zwitserse reïntegratie-wereld en overheidsinstanties, zoals het Zwitserse UWV en niet bedoeld voor de doelgroep van auditief beperkten zelf. Omdat ik zitting heb in de werkgroep die 2-jaarlijks zo‘n seminar organiseert, was ik wel aanwezig. 
 (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Seminar’

GASTBLOG: ‘Toeters en bellen’

renee iseli - smits

Zoals iedereen inmiddels wel heeft begrepen ben ik slechthorend. Begonnen met een lichte slechthorendheid en 1 in-het-oor hoortoestel, is mijn gehoor langzaam maar zeker achteruit gegaan en is mijn status na bijna 30 jaar zwaar slechthorend met twee achter-het-oor hoortoestellen. Daarnaast heb ik ook Tinnitus die toenam naarmate mijn gehoor afnam. Waar ik eigenlijk vrijwel nooit over schrijf, is mijn overgevoeligheid voor geluid, Hyperacusis genaamd. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Toeters en bellen’

GASTBLOG: ‘Zie de zon schijnt…’

renee iseli - smits

Hier in Zwitserland en voor zover ik weet in Nederland ook, is het voorjaar in al haar pracht te voorschijn gekomen. Knopjes komen uit en alles groeit en bloeit.
Het schijnt zelfs dat deze week de temperaturen op hol slaan en zomerse waarden gaan bereiken! Wanneer de zon schijnt genieten we nu eenmaal meer, vooral van de mooie natuur en duiken we de buitenlucht in.

(meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Zie de zon schijnt…’

Misofonie: haatgevoelens door geluiden

Onbewust maken we veel geluiden en nemen we ook een hoop geluiden van anderen waar. Denk bijvoorbeeld aan hoesten, slikken, smakken tijdens het eten of tikken met je been op de grond. Hele onschuldige geluiden toch? Voor de meesten van ons wel, maar voor mensen die aan misofonie lijden niet. Dit soort alledaagse geluiden kunnen zeer heftige emoties en zelfs haatgevoelens oproepen.  (meer…)

Lees meer Lees het artikel Misofonie: haatgevoelens door geluiden

GASTBLOG: ‘Online’

renee iseli - smits

De afgelopen 2 weken was ik weer bij mijn moeder in Nederland op bezoek. We hadden een fijne tijd die voorbij vloog. Bijna elke dag was er wel wat. Zo zijn we bijvoorbeeld een avond met de buren van mijn moeder uit eten gegaan, om hen te bedanken dat ze zo enorm lief en behulpzaam zijn voor mijn moeder. Laat nou uitgerekend die avond in het restaurant van onze keuze de verwarming het afweten … Desondanks was het eten erg lekker, de sfeer gezellig en met wat dekens toch nog warm genoeg en voor herhaling vatbaar. Toch vragen zulke avonden waarin ik “online” ben veel energie. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Online’