Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

GASTBLOG: ‘Nieuwjaar’

renee iseli - smits

Een nieuw jaar is weer begonnen! Vanuit mijn comfortabele bureaustoel achter mijn bureautje in Zwitserland wens ik u allen een mooi, gezond en gelukkig 2018.
Heeft u nog goede voornemens gemaakt voor nieuwjaar? Ik niet, want die goede voornemens voor het nieuwe jaar lopen meestal toch uit op niets en hebben voor mij daarom weinig zin. 
 (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Nieuwjaar’

GASTBLOG: ‘Let it snow’

renee iseli - smits

Het heeft lekker gesneeuwd, zowel in Nederland als hier in Zwitserland. In Zwitserland is de sneeuw in de lager gelegen gebieden, zoals in de buurt van Zürich, inmiddels weg, maar de bergen en wintersport gebieden zijn erg blij met de sneeuw die tot nu toe is gevallen. Let it snow wordt vaak geroepen in de decembermaand, maar hoe ga ik als gehoorbeperkte hier mee om?  (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Let it snow’

GASTBLOG: ‘Zie ginds komt de winter…’

renee iseli - smits

Jawel, gisteren was het herfst, vandaag is het winter! Afgelopen weekend waren mijn schoonouders op bezoek en was het rond de 10 graden. Maandag lag er boven de 600 meter sneeuw! Aangezien ik maandagavond in Einsiedeln (ca. 800 m) een voorlezing mocht geven, gingen mijn man en ik bijtijds op pad. Onderweg werd het steeds kouder en viel er af en toe zelfs wat sneeuw. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Zie ginds komt de winter…’

Meest Toegankelijke Gemeente 2018

Welke gemeente wordt de meest toegankelijke van 2018? Is jouw gemeente bezig met het belang van doven en slechthorenden? Voor de campagne Meest Toegankelijke Gemeente 2018 kan een korte vragenlijst ingevuld worden om te achterhalen hoe goed uw gemeente scoort. Gehoortest.nl hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze vragenlijst willen invullen. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Meest Toegankelijke Gemeente 2018

GASTBLOG ‘Ondertiteling’

renee iseli - smits

De afgelopen week was ik weer bij mijn moeder op bezoek in Nederland. Als ik in Nederland naar de TV kijk, dan valt mij op dat het met de kwaliteit van de ondertiteling slecht gesteld is. Dat wil zeggen, als er al ondertiteling is. De informatieve programma‘s, zoals het nieuws en actualiteiten, hebben vaak nog wel ondertiteling. Die doven ondertiteling is met enige regelmaat niet synchroon met de sprekers (te snel of te langzaam) en bevat ook regelmatig fouten. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG ‘Ondertiteling’