Blog

Op het weblog van Gehoortest.nl leest u nieuws, ervaringen en meer over alles rondom het gehoor. Naast nieuwsartikelen van onze redactie leest u hier ook regelmatig interessante blog artikelen van partners van Gehoortest.nl. Heeft u zelf ook interesse om een artikel te plaatsen? Neem dan direct contact op!

GASTBLOG: ‘Museumbezoek’

renee iseli - smits

Vorige week was ik met een groep auditief beperkte mensen in een museum voor een rondleiding. Ik kende dit museum, het Paul Gugelmann Museum niet en werd meer dan aangenaam verrast. 
Er staan 40 machines van de kunstenaar Paul Gugelmann, 89 jaar oud en nog steeds actief. Alle machines zijn gemaakt van metalen en hout en met enorm veel fantasie, liefde en oog voor detail gemaakt.
Nu weet ik natuurlijk, dat kunst een subjectief begrip is en dat smaken nu eenmaal verschillen. Maar persoonlijk was ik bijzonder onder de indruk van dit museumbezoek en de machines. Elke machine heeft een eigen verhaal/thema en als historica heeft mij dit gefascineerd. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Museumbezoek’

GASTBLOG: ‘Duizelig’

renee iseli - smits

Hier in Zwitserland is het vandaag en morgen nog rond de 30 graden en prachtig nazomer weer. Vanaf het weekend doet de herfst precies op tijd haar intrede… We hadden een waanzinnig lange en mooie zomer en ik verheug mij nu lekker op de herfst met al die bonte kleuren. Tijd om weer wat meer te gaan wandelen in de natuur. In oktober gaan mijn man en ik een weekje de bergen in om te genieten.
 Ik hoop alleen dat ik mij dan niet zo duizelig meer voel. Sinds een week of twee heb ik weer last van draaiduizeligheid. Ik zeg weer, omdat ik een tijdje terug hier al eerder last van heb gehad. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik even “gegoogeld” en vond precies de omschrijving van mijn klachten. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Duizelig’

GASTBLOG: ‘Hoortoestellen verzorging’

renee iseli - smits

Onlangs las ik in een blad voor mensen met een auditieve beperking een artikel over iemand die regelmatig in een verzorgingshuis bewoners en personeel ondersteunde met de hoortoestellen verzorging.
 Het ging hier niet om technische reparaties, want daarvoor is een audicien nodig, maar om bijvoorbeeld het schoonmaken van de oorstukjes, het vervangen van de slangetjes en het adviseren van personeel en bewoners bij het omgaan met hoortoestellen. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Hoortoestellen verzorging’

Earfy ondertiteling tijdens gesprekken

Communicatie tussen slechthorenden en horende mensen kan lastig zijn. Gelukkig biedt de Earfy app een oplossing. Met de Earfy app kun je namelijk spraak omzetten in geschreven taal op het beeldscherm van je smartphone of tablet. Zo kun je direct aan een gesprek deelnemen, ook al ben je doof of slechthorend. (meer…)

Lees meer Lees het artikel Earfy ondertiteling tijdens gesprekken

GASTBLOG: ‘Droog’

renee iseli - smits

Al vanaf medio mei is het hier in Zwitserland erg mooi, zonnig en warm weer. En afgezien van een enkel onweers- en regenbuitje, is het droog. Erg droog. Het gevaar van natuurbranden neemt met de dag toe. Dit tot grote bezorgdheid van velen, waaronder de organisatoren van de 1ste augustus feesten. 1 Augustus is hier een nationale feestdag, waarop we het ontstaan van de staat Zwitserland vieren. (meer…)

Lees meer Lees het artikel GASTBLOG: ‘Droog’