GASTBLOG: ‘Duizelig’

renee iseli - smits

Hier in Zwitserland is het vandaag en morgen nog rond de 30 graden en prachtig nazomer weer. Vanaf het weekend doet de herfst precies op tijd haar intrede… We hadden een waanzinnig lange en mooie zomer en ik verheug mij nu lekker op de herfst met al die bonte kleuren. Tijd om weer wat meer te gaan wandelen in de natuur. In oktober gaan mijn man en ik een weekje de bergen in om te genieten.
 Ik hoop alleen dat ik mij dan niet zo duizelig meer voel. Sinds een week of twee heb ik weer last van draaiduizeligheid. Ik zeg weer, omdat ik een tijdje terug hier al eerder last van heb gehad. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik even “gegoogeld” en vond precies de omschrijving van mijn klachten.

BPPD

“Men spreekt van benigne paroxysmale positieduizeligheid (BPPD) bij draaiduizeligheid die seconden duurt en optreedt bij bepaalde bewegingen (bukken, omhoog kijken, omdraaien in bed, gaan liggen in bed), De klachten worden veroorzaakt door ‘steentjes’ die zwerven door het evenwichtsorgaan. Dit is een onschuldige, maar hinderlijke aandoening, die gelukkig vaak vanzelf weer over gaat.”

bppd duizelig

Huisarts

Mijn huisarts heeft mij gisteren een oefening gegeven om die zwervende ‘steentjes’ te laten verplaatsen, wat tot een vermindering van de klachten zou moeten leiden. Maar vanochtend tijdens mijn gymmastiek uurtje kwam de duizeligheid in volle hevigheid weer terug. Straks dus toch maar weer een keer die oefening doen die de huisarts mij gegeven heeft en hopen dat het helpt.

Duizelig

Het schijnt dat deze steentjes wel vaker kunnen gaan zwerven en daar ben ik niet zo blij mee want het is inderdaad erg hinderlijk. Hoewel ik er niet misselijk van word, bezorgt het mij wel spontaan een zweetaanval. Van mij mogen die ‘steentjes’ dus lekker rustig thuis blijven! 
Maar het is de vorige keer ook vanzelf over gegaan en ik ga er vanuit dat het dit keer ook zo is. En er zijn nu eenmaal ergere dingen dan duizelig zijn, toch?!

Hoortoestellen verzorging

Mijn bezoek aan het verzorgingshuis begin deze maand, om bij een aantal bewoners de hoortoestellen te verzorgen, is prima verlopen! Ik heb bij 3 bewoners de oorstukjes schoongemaakt en heb daarbij weer het een en ander geleerd… Zo weet ik nu dat het lastiger is om bij anderen dan bij jezelf de hoortoestellen in te doen en reinig ik de oorstukjes de volgende keer één voor één om te voorkomen dat ik ze verwissel. Maar een ervaring rijker en ‘gewapend’ voor de volgende keer ga ik over een paar weken weer verder. Dan ga ik ook een paar slangetjes verwisselen, want bij 1 bewoonster was dit nu niet nodig, maar de volgende keer wel.

Zo belooft het voor mij wel een levendige en bonte herfst te worden en ik wens u de komende tijd hetzelfde toe!

renee iseli - smits

Reacties op "GASTBLOG: ‘Duizelig’"

Er is 1 reactie. Reageer ook!
  1. Marijan janssen 26 september 2018

    Er bestaat een dizzy fix. http://www.allstarsales.ca/product-page/dizzy-fix Je plaatst deze op een klep van een baseballpet. Er zit een balletje in die je door de bewegingen van je hoofd in een bepaalde volgorde uit te voeren van de ene kant naar de andere krijgt. Afgelopen week door een KNOArts uitleg van gekregen. Mogelijk ook wel in europa te koop? Je moet alleen wel weten welke kant in je hoofd het probleem zit.

Reactie plaatsen