Werelddovendag op 23 september 2017

Vorig jaar kon er helaas geen Werelddovendag worden georganiseerd, maar in 2017 is WDD terug. In Groningen, Amsterdam en Rotterdam worden er verschillende activiteiten georganiseerd door Dovenschap en aangesloten organisaties. Centraal thema dit jaar is erkenning van de Nederlandse Gebarentaal.

Erkenning Nederlandse Gebarentaal

WereldDovenDag (afgekort WDD) wordt in Nederland en België georganiseerd op de vierde zaterdag van september. Dit jaar valt Werelddovendag op zaterdag 23 september. De editie van 2016 ging in Nederland helaas niet door, maar dit jaar zal Dovenschap de organisatie op zich nemen. In samenwerking met verschillende instanties worden er diverse activiteiten georganiseerd in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. In alle drie de steden zal het dagprogramma ongeveer hetzelfde zijn, echter kan de inhoud per evenement wel verschillen. Het thema dat dit jaar centraal staat is erkenning van de Nederlandse Gebarentaal.

WereldDovenDag in Nederland

Werelddovendag, of International Day of the Deaf, wordt al sinds 1958 georganiseerd door verenigingen en instanties van dove mensen in veel verschillende landen. Met deze speciale dag wil men meer aandacht creëren voor doofheid, gebarentaal en de dovencultuur. Zo worden er voorlichtingen gegeven door diverse organisaties, bedrijven en projecten voor én door dove mensen. Ook zullen er workshops worden georganiseerd en is Werelddovendag een gelegenheid voor gelijkgestemden om elkaar te ontmoeten. Dit jaar kun jij deelnemen aan de activiteiten in Rotterdam, Groningen en Amsterdam.

werelddovendag 2017

Reacties op "Werelddovendag op 23 september 2017"

Er zijn nog geen reacties. Reageer ook!

Reactie plaatsen